Milletvekilliği maceraları 5 ay sürdü!

Abone ol

7 Haziran'da milletvekili seçilen ve 1 Kasım'da yeniden aday gösterilmeyen 37 milletvekilinin Meclis maceraları sadece 5 ay sürdü.

1 Kasım'da erken seçim kararı alınması, en çok 37 milletvekilini etkiledi. Aday listelerine giremeyen 37 milletvekilin meclis serüveni beş ay sürecek. AK Parti'den 31, CHP'den 1, MHP'den 2 ve HDP'den de 3 isim yeni listeye giremedi. Sözkonusu vekillerin Meclis'teki çalışma süresi ise toplam 22 saat 23 dakikada kaldı.
 
4 yıl boyunca Meclis'te görev yapmak için yola çıktılar. Ancak vekillik kariyerleri sadece 5 ay sürecek. 7 Haziran'da ilk kez milletvekili seçilen 37 isim, 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi.
 
AK Parti'den 31, CHP'den 1, MHP'den 2 ve HDP'den de 3 isim listeye giremedi. Listelere giremeyen 37 milletvekili, Meclis makam odalarını şimdiden boşaltmaya başladı. Vekiller kendilerine verilen kırmızı pasaportu da iade etmek zorunda kalacak. 

90 BİN LİRALIK MAAŞ 
 
37 milletvekili, Meclis'te şu ana kadar sadece 8 oturuma katıldı. Meclis'teki mesai süreleri 22 saat 23 dakikada kaldı. Milletvekillerine bu süre içinde iki kez, üçer aylık maaş ödendi. 90 bin liraya yakın maaş aldılar.
Günün Önemli Haberleri