MHP'li Adan '80 PKK'lı Meclis'e geldi' deyince...

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken arasında sert tartışma yaşandı.

MHP'li Celal Adan'ın çözüm sürecini eleştirirken, "80 PKK'lı Meclis'e geldi." dedi, İdris Baluken, "en onurlu sayfa, en onurlu süreç" sözleriyle yanıt verdi

TBMM Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 yılı bütçeleri üzerinde MHP Grubu adına yapılan konuşmalar tamamlandı.

DEVLETE ORTAK ETTİNİZ

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan,  "Utanmadan, arlanmadan bazı süreçler yaşattınız. Bu milletin birliğine, merhametine, kurşun sıkan eşkiya başına 2013'te PKK paçavralarının altında mesajını okuttunuz, onu devlete ortak ettiniz.  Kobani olaylarında eşkiya başından destek istediniz. Bu eşkiya başına verilen tavizler ne oldu?" diye sordu.

Adan, 17 Ağustos 2012'de Şemdinli'de milletvekillerinin, teröristlerle kucaklaştığını, savcının, "Bunlar vatan haini, dokunulmazlıklarını kaldırın" diye fezleke hazırladığını ancak bunların sümenaltı edildiğini söyledi. Adan, sözlerini şöyle sürdürdü:

İHANET SÜRECİNİN ALTINA İMZA KOYDUNUZ

"Bu memleketin birliğine kurşun sıkan bu hareketi siyasallaştırarak siz buraya 80 PKK'lının gelmesine öncülük ettiniz. Bu utanç size yetmez mi? Her gün burada, her konuşmada emin olun Cizre, Silopi'de mermi yiyen, şehit düşen askerimize, vatandaşımıza zulümden daha büyük zulüm yapılmakta burada.  Bu ihanet sürecinin altına imza koydunuz ama ben milletin birliğine ihanet edildiğinin gerçeğini bugün ortaya koyuyorum, niye getirmiyorsunuz fezlekeleri? Nerede fezlekeler? Diyarbakır'da, Cizre'de tankı delecek şekilde silah kullananları meşrulaştıran insanların, gelin, fezlekelerini hazırlayın."

BALUKEN'DEN "EN ONURLU SÜREÇ" İDDİASI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, sataşma gerekçesiyle söz alarak, Çözüm Süreci'nin, "ülke tarihindeki barış umudunu en fazla yeşerten, en onurlu sayfa, en onurlu süreç" olduğunu savundu.

Şu anda yaşanılan sıkıntıların nedeninin, Çözüm Süreci olmadığını ileri süren Baluken, Çözüm Süreci buzdolabına kaldırıldığı,  bitirildiği için Türkiye'nin başına geldiğini ileri sürdü.

Baluken, hendek ve barikatların, Çözüm Süreci varken asla olmadığını ileri sürerek, "Çünkü insanların açık olan diyalog, siyaset kanallarından umudu vardı. Çözüm Süreci ne zaman bitti hendek ve barikatlar ondan sonra gündemleşti" diye konuştu.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da Adan'ın, "80 PKK'lının gelmesine öncülük ettiniz" sözlerini reddettiğini dile getirdi.

Günün Önemli Haberleri