Mevlüt Uysal'ın aday olduğu yer belli oldu

Abone ol

AK Parti'nin İstanbul adayları açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise 31 Mart seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkan adayı oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin İstanbul adaylarını açıkladı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise 31 Mart seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkan adayı oldu.

Tanıtım toplantısında konuşan ve İstanbul’un müjdelenmiş bir şehir olduğunu belirten Mevlüt Uysal, “İstanbul dünyada üç medeniyete başkentlik yaptı. İstanbul AK Parti’nin doğdu şehirdir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın siyasete başladığı şehirdir. İstanbul’da başlayan bu hareket Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştirdi. Bugünkü toplantıdan sonra inşallah yeni bir doğuşun başlangıcı olacak inşallah. AK Parti’de nerede görev verilirse bu görev kutsaldır. Görevimizi tam yaptığımız müddetçe bu dava ilerleyecektir. Bugüne kadar herkes gereğini yaptı ki bu noktaya geldik. İnşallah bundan sonra da en iyisini yapmaya devam edeceğiz. 28 Eylül 2017'de bana 31 Mart 2019 seçimleri için İstanbul’u AK Parti’nin kalesi olarak tutma görevi verildi. Büyükşehri, ilçeleri ve teşkilatlarıyla İstanbul AK Parti’nin en güçlü kalesi olacaktır. Birazdan aday olan arkadaşlarımızın isimleri açıklanacak. Ben inanıyorum ki aday olan arkadaşlarımızdan daha çok aday olmayan arkadaşlarımız çalışacak ki bu dava bugün burada yeniden ayağa kalkıp dirilecek inşallah. İstanbul’a hizmet etmek bir şereftir, kutsal bir görevdir. Neresinde görev verilirse onu en iyi şekilde yaparız. Aday olan olmayan bütün arkadaşlarımızla kapı kapı dolaşıp dünyada kimsenin tahmin etmediği güzel bir netice alacağız inşallah" sözlerini kullandı

İSTANBUL’UMUZA HAYIRLI OLSUN!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığına ilişkin ise şunları söyledi: 

"2019 belediye seçimlerinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ın açıklanmasından büyük memnuniyet duydum. Sayın Yıldırım’ın adaylığı İstanbul ve İstanbullular için büyük bir kazançtır. Ülkemize Bakanlık, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı gibi devletin en üst kademelerinde hizmet etmiş ve siyasette AK Parti Genel Başkanlığı yapmış olan Sayın Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı İstanbul’a ve İstanbullulara hayırlı olsun. İstanbul müjdelenmiş, kutlu bir şehirdir. Bu şehre hizmet etmek bir şereftir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi 31 Mart gecesi İstanbulluların büyük teveccühü ile Sayın Binali Yıldırım’a devredeceğime inanıyorum. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Genel Başkanımızın takdirleriyle Büyükçekmece AK Parti Belediye Başkan Adayıyım. Bizim siyaset anlayışımızda her görev kutsaldır. Her ilçemiz, bizim için İstanbul’umuza hizmet etmenin bir vesilesidir. Ve İstanbul’a hizmet etmek bir aşktır. Bu inanç ve aşkla Büyükçekmece’yi AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız inşallah.31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden zaferle çıkacağımıza inanıyor; Büyükçekmeceli kardeşlerime selam ve sevgilerimi sunuyorum. 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum"

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal, 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1988’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Uzun yıllar avukatlık yapan Mevlüt Uysal, bir yandan da aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu. AK Parti’nin kuruluş sürecinde yer alarak 2001 yılında AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu.

2009 yılının Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanlığını kazandı. İlk dönemindeki projeleri ve başarılı hizmetleriyle, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi. İkinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçilerek görevine devam etti.

28 Eylül 2017'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında yapılan oylama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Günün Önemli Haberleri