'Menderes'i bile Ergenekon idam etti'

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu, Adnan Menderes'i Ergenekon'un idam ettiğini iddia etti!

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes'in idam edilmesi, darbelerin yapılması ve muhtıraların yayınlanması dahil hepsinin Ergenekon'un işi olduğunu söyledi.


Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Çankırı'da konferans verdi. Soylu, Çankırı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ÇESİAD) düzenlemiş olduğu 'Türkiye'nin Demokratikleşme Süreci ve İhtilal Anayasasının Değişmesinin Gerekliliği, Bu Bağlamda 12 Haziran Seçimlerinin Önemi' konulu konferansında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"DARBELERDE İDAMDA ERGENEKON'UN İŞİ"

Süleyman Soylu, demokratikleşme konusuna değindi. Soylu, "Ben bazı konularda peşin konuşmasını seven birisiyim. Şöyle. Türkiye'nin demokratikleşmesinde en önemli faydayı sağlayan Adnan Menderes'in idam edilmesi, darbelerin yapılması ve muhtıraların yayınlanması hepsi Ergenekon'un işidir. Ama ben şundan da eminim ki Türkiye hiç kimsenin aklına sığamayacak bir aydınlığa kavuşacaktır." şeklinde konuştu.
Ortadoğu'daki olaylara da değinen Soylu, "Ortadoğu ne kadar karışırsa karışsın o bölgede bulunan bütün ülkelerin en güvenilir müttefiki Türkiye'dir." ifadesini kullandı.
Soylu, Avrupa'nın ilerleyen yıllarda yaş ortalamasının 65 yaşı geçeceğini, ancak buna rağmen Türkiye'nin yaş ortalamasının 27.5 olduğunu vurguladı ve dinamik yapısının sürekli Avrupa'dan daha üstün olduğunun altını çizdi. Soylu, "Bu dinamik yapının böyle güzel okullarda manevi değerlerimizle beraber eğitilmesi gelecek yıllarda dünyada hakim güç olmamızı sağlayacaktır." sözlerini kaydetti.

Yeni anayasanın gerekliğine vurgu yapan Soylu, insanların ötekileştirilmelerinin yeni anayasa ile son bulacağına işaret etti. Süleyman Soylu kafasında bulunan yeni Türkiye düzeni anayasasında demokrasi, sağlık, adalet, güven ve eşit vatandaşlık gibi konuların olduğunu ifade etti.

Siyasete de değinen Soylu, vatandaşların ve siyasetçilerin her zaman Ergenekon örgütünün tam tersi işleri yapması gerektiğini söyledi. Soylu, "Bir zamanlar Süleyman Demirel, CHP ne yapıyorsa siz tersini yapın derdi. Şimdi görüyoruz ki emekli siyasetçimiz kendi menfaatleri için çalışmış. Allah selamet versin böyle adamlara." diye konuştu.
Programın sonunda ÇESİAD Başkanı Mustafa Usta, Soylu'ya teşekkür plaketi takdim etti.
Günün Önemli Haberleri