Mehmet Özhaseki'yi 40 yıllık arkadaşı anlattı

Abone ol

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Özhaseki'yi 1978'den bu yana tanıyan arkadaşı anlattı. Özhaseki'nin 40 yıllık arkadaşı olan Dr. Ahmet Tevfik Ozan, Özhaseki'yi tanıdığı günden bu yana vatan millete ve dine gönülden hizmet ettiğini belirtti ve hiç unutmadığı anısını anlattı

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Özhaseki'yi 1978'den bu yana tanıyan 12 Eylül 1980 darbesinde ülkücü hareket verdiği destek yüzünden yıllarca cezaevinde çile çeken Şair Dr. Ahmet Tevfik Ozan anlattı.

Özhaseki'nin Beytepe Ülkü Ocakları'nda koşuşturduğunu ve böylece tanıştıklarını belirten Ozan, Özhaseki'nin hayır işlerini tanıdığı günden bu yana yaptığını söyledi.

HAYIR ADINA VAKIFLARIN MUHASEBESİNİ TUTARDI
Ulucanlar cezaevinde de yatan Ozan, Özhaseki ile arasında geçen bir hatırasını şöyle anlattı:

"Kayseri'de bir sağlık ocağında çalışıyordum. Bir gün hekimlik yaparken bir gün karşıma küçük bir çocuk sakalılı bir adam çıktı. Küçük çocuk papyon takmış smokin giymişti. Sakallı adama sordum bu çocuk bir müsamereye mi çıkacak diye. Sakallı adam çocuğun annesi babası olmadığını ve ne buluduysa giydirdiğini söyledi

Benim de o zaman tekstil işinde çalışan bir arkadaşım vardı Mehmet Özhaseki. Kendi dükkanında hayır adına bazı vakıfların muhasebesini tutardı. Mehmet Özhasekiye bir mektup yazdım.  

Dedim ki kıymetli Özhaseki bu gönderdiğim  çocuk gerçekten  mağdurdur giydirilmesini arz ederim. Bu ilk oldu ama Özhaseki gönderdiğim fakir fakir herkesi giydirdi. Böylece Allah rızası için bir hayırlı işgal başlatmış olduk." 

Özhaseki'nin her zaman devletine ve milletine gönülden hizmet eden biri olduğuna dikkat çeken Ozan son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Allah Özhaseki'yi daha büyük işlerde de iskan etti Önce Melikgazi sonra da Kayseri belediye başkanı oldu. Bu süre içinde Özhaseki ile irtibatımı hiç kesmedim. Devlete millete vatana dilimize ve dinimize yanlış yapmayan bir insandır. Bulunduğu her yerde vatanına milletine diline dinine en güzel hizmeti yapacağına inanıyorum"

<iframe src="https://www.internethaber.com/video-embed/1928179" style="border:0; width: 700px; height: 520px"></iframe>

Günün Önemli Haberleri