Mehmet Özhaseki 'Bir hafta içinde tüm adaylar açıklanacak'

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "Bir hafta içinde bütün adaylarımızı açıklamış olacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, CNNTürk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Ankara'ya dair projelerine ilişkin bilgiler veren Özhaseki, "Yerel seçimler için aday belirleme sürecinde görevlendirilen arkadaşlarımız, kentlerde tebdili kıyafetle halkın nabzını tuttu. Bir hafta içinde bütün adaylarımızı açıklamış olacağız" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Özhaseki, Ankara'da yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili şöyle konuştu:

"Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan sayısı 17-18 metrekare bunu 25-26'ya çıkaracağız. Yeni millet bahçeleri için çalışamalarımız var.

Ankara'da 25 yıldır milli maç yapılmamış. Yine Ankara'da ciddi bir basketbol izleyicisi de var. Bunlar için önemli projelerimiz var.

Toplu taşımayı özendirmeniz gerekiyor. Toplu taşımayı özendirdikçe trafik rahatlar. Kızılay'dan Havalimanı'na kadar raylı sistemin uzatılması lazım. Trafik ışıklarının ulaşımları bazı güzergahlarda trafiği aksatıyor. Trafiğin kesintisiz hale getirilmesi için üst geçitler, alt geçitler ve ışıklandırma sistemleri yenilenmeli.

HAYVAN BARINAKLARI YOK
Ankara'da doğru düzgün hayvan barınağı yok. Başı boş hayvan sayısı çok fazla, onların öncelikle veteriner kontrolünden geçirmek, kısırlaştırması lazım.

24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE
Çocuklar için 24 saat açık kütüphane hizmeti. Orada çayın ve atıştırmalıkların olduğu bir ortam... Ankara'nın önemli bölgelerinde olacak. Üniversitelerde de belirli noktalarda çay, çorba içeceği bir de çamaşır hizmeti verilen yerler istiyoruz. Çocuk okula geldiğinde sabah aç girmesin derslere, hiç değilse bir kupa çorba içerek başlasın.

BAŞKENT'E KÜLTÜR PROJESİ
Ankara'da kültür yolu projesi... Ankara'dan birisi gelse sizce nereye gider? Yaptığımız projeye göre, Ankara Kalesi'nden başlayan, Roma Hamamın'ndan Atakule'ye kadar çıkan bir hat düşündük. Ayrıca Külliye'yi de bu hattın içine koyduk. Bütün bunları içerisine alan bir kültür yolu, bir hat düşünüyoruz. Bu hatta giren insan Ankara'nın tarihi hakkında bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin ilk binaları Ankara'da. Bunu da anlatmak istiyoruz."

Günün Önemli Haberleri