Mehmet Ali Erbil'in hastalığı ne köpek pisliğinden bulaşan hatsalık

Abone ol

Yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda kalan sevilen isim Mehmet Ali Erbil'in son durumu nasıl, yoğun bakımda mı soruları merak konusu oldu. Doktor olan abla Yeşim Erbil son sağlık durumunu anlattı ve gelişmeleri bildirdi. Peki Mehmet Ali Erbil'in hastalığı Kaçış sendromu nedir?

Mehmet Ali Erbil yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda nadir olarak görülen kaçış sendromu hastalığı tedavisi görüyor. 16 yıl önce Mehmet Ali Erbil'e bu hastalık bir köpek pisliğinden bulaşmış, hastalığın belirtileri de çok bildik.

“Kaçış sendromu” hastalığına yakalanan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Erbil'in hastalığını doktor olan kardeşi Profesör Yeşim Erbil 'nadir görülen' bir hastalık olarak tanımladı. Bu hastalığı Erbil 16 yıl önce kapmış. Nasıl kaptığını da verdiği bir röportajda kendisi şöyle anlatmış:

-“Hastalığımın adı kaçış sendromu. Damarlarımdan su kaçıyor. Hastalığın nedeni de bana göre çok enteresan. O dönemde ben çok çalışıyordum. Hastalığımdan iki gün önce bir gece kulübüne gittik, oturduğum yere köpek pisliği koymuşlar. Kimin aklına gelebilir ki, lüks bir gece kulübünde oturduğun yerden pislik bulaşacak üstüne! Aklıma bile gelmedi ne olduğu. Elimi sürdüm, sonra kokladım bir de. İki gün sonra hastalandım. Her şey geliyor insanın aklına. Tek avantajım şu; hiç alkol kullanmıyorum. Kimse bilmez bunu. O kadar çok istiyorum ki içmek. Doktor da diyor ki ‘Yemekte bir kadeh iç, çok yararlı!’ Ama bir kadeh bile içemiyorum. 44 yaşında ilk sigarayı ağzıma aldım, sonra da sigaraya başladım.”

KAÇIŞ SENDROMU HASTALIĞININ BELİRTİLERİ : Hastalığın belirtileri hemen hemen her hastalıkta görülür. Kas ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kusma ve sık sık karın ağrısı yaşar. Bu hastalığı özel laboratuvar ortamlarında bakılır. Hastalarda, bağırsaklarda ödem, kaslarda sıvı, kanda mikrop ve kalp zarında asit birikmesi gibi durumlar tespit edilir.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ VAR MI? : Kan basıncı çok hızlı düştüğünden hasta sürekli tedavi altında tutulmalıdır. Takip bu hastalıkta en önemli durumdur. Organların yetersiz çalışması seyrinde ani ölümle bile sonuçlanabilir. Böbrek, kal, karaciğer ve akciğer ciddi hasarlara uğramaması için doktor sürekli bu organların çalışmasını takip eder.

SON DURUMU ABLASI ANLATTI

 Yaklaşık 1 ay önce yoğun bakıma kaldırılan ve durumu çok ciddi olan sevilen isim Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu hakkında bugün sevindirici haber doktor olan ablası Yeşim Erbil'den geldi. Abimi sevenlerinin duası kurtacak diyen Yeşim Erbil, abisi Mehmet Ali Erbil'in bir süre daha yoğun bakımda kalacağını söyledi. Normal hayata dönüşün zaman alacağını belirten belirten abla Erbil, artık ipi tuttu hepinizin duası ile oradan çıkacak inşallah' diyerek Mehmet Ali Erbil'in son durumunu anlattı. 

İşte doktor Yeşim Erbil’in son paylaşımı;

Son durumu paylaşmak istiyorum. Abim uçurumdan düşüyordu, çakılmak üzereyken uzatılan ipi tuttu. Aslında özeti bu. Solunum cihazından ayrıldı. Çok uzun ve yıpratıcı travmanın yarattığı hasarı vücut onaracak. Yoğun bakımda tedavi devam edecek. Bu süre ne kadar olacak bilemeyiz. Tamamen normale dönüş hemen olmaz. Bu aşamaya geldiğimiz için şükrediyoruz. Bir aya yakın zamandır yoğun bakımda olduğu için zaman ve mekân oryantasyonu bozulur bunlar beklenen şeyler. Hastanenin yoğun bakım ekibi, benim sevgili arkadaşlarıma tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Artık ipi tuttu hepinizin duası ile oradan çıkacak inşallah. Sezin ve ben sürekli takipteyiz güzel haberleri vereceğiz inşallah.

Günün Önemli Haberleri