Medical Park ve Liv Hospital'den dolarla kira açıklaması

Abone ol

Dövizle olan kiralarla ilgili şirketler adım atmaya başladı, sağlık sektöründen de Medical Park ve Liv Hospital'ın sahibi MLP sağlıktan açıklama geldi.

Medical Park ve Liv Hospital’i bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri (MLP) Dövizle ödediği kiralar hakkında açıklamada bulundu.

"Şirketimizde konuyla ilgili çalışmalar hızlandırıldı' denilen açıklamada şu noktalara vurgu yapıldı: "Yılın ilk yarısında kira kontratlarının %39’unun döviz cinsinden olduğunu vurgulayan şirket, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında yapılan değişiklikle menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası’na dönüştürülmesiyle ilgili karar kapsamında çalışmalarını hızlandırdığını duyurdu. MLP, “Şirketimiz bu kararname ile birlikte konu ile ilgili çalışmalarına hız vermiştir.”

Açıklamada verilen bilgilere göre kira kontratlarının tamamının Türk Lirası’na dönüştürülmesi durumunda toplam giderlerin döviz cinsinden olan kısmının toplam satışlara oranı %4’e düşecek. İlk altı aylık sonuçlarda ise şirketin yurtdışı sağlık turizminden elde ettiği döviz cinsinden gelirlerinin toplam gelirlere oranı %9 iken giderlerinin toplam gelirler içindeki payı %7 seviyesinde.

Yurtdışı Sağlık Turizmi Gelirleri Artıyor

Açıklamada, “2018’in ilk yarısında %60’ın üzerinde büyüme gösteren yurtdışı sağlık turizm gelirlerindeki artışın yılın ikinci yarısında da devam etmesini beklemekteyiz.” denildi.

Günün Önemli Haberleri