Meclis yeni başkanını yarın seçiyor? Kuzu sürpriz yapar mı?

Abone ol

İsmail Kahraman'ın AK Parti'nin yeniden adayı olduğu Meclis Başkanlığı seçiminde kimler yarışacak? Seçim ilk turda bitebilir mi? En şanslı aday kim? Burhan Kuzu sürpriz yapar mı?...

TBMM Genel Kurulunda, yarın 26. Dönem. ikinci devre için Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Salt çoğunluğun aranacağı ilk iki turda başkanın seçilmesi beklenmiyor. Üçüncü turda ise İsmail Kahraman'ın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Burhan Kuzu'nun sürpriz yapıp aday olup olmayacağı merak konusu.

Yarın belli olacak yeni TBMM Başkanlığı için; AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İYİ Parti'nin adayı bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu aday olmuştu. 

BURHAN KUZU SÜRPRİZ YAPABİLİR Mİ?

Bugüne kadar Meclis Başkanı olmak istediğini hiç saklamayan ve daha önce aday da olan Burhan Kuzu'nun sürpriz bir şekilde yarın aday olma ihtimali hala kulislerdeki canlılığını koruyor. Kuzu hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmüş ve aday olmaması için ikna edilmeye çalışılmıştı. Kuzu'nun hala sürpriz yapma ihtimali olduğu belirtiliyor.

 İLK İKİ TURDA SALT ÇOĞUNLUK ARANACAK

Genel Kurulda, Meclis Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 3'te 2'si (367), üçüncü oylamada ise üye tamsayısının salt çoğunluğu (276) aranacak.

ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİLMESİ BEKLENİYOR

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan seçilmiş olacak. Mevcut milletvekili dağılımına göre, TBMM Başkanının üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

Başkanın ilk turda seçilememesi halinde, ikinci ve üçüncü turlar da aynı gün gerçekleştirilecek.

Günün Önemli Haberleri