Maydanoz yağı nasıl yapılır?

Abone ol

Cildi yenilemeden tutun da kabızlık sorunlarına kadar birçok faydası bulunan maydanoz yağı yapımı elmaelma.com'da!

Maydanoz yağının faydaları nelerdir, maydanoz yağı nasıl yapılır, maydanoz yağı neye iyi gelir? Sofralarımızın ve çeşitli lezzetlerin öncülüğünü üstlenen maydanoz hayatımızda tükettiğimiz besinler arasında oldukça önemli bir role sahiptir. Günlük hayatımızda tükettiğimizde adet söktürücü, kötü kanı temizleme gibi bir çok etkisinin bulunduğunu biliyoruz. Peki ya maydanoz yağının oluşumundan ortaya çıkan perde arkasındaki etkilerinden haberiniz var mı? İşte maydanoz yağının bilinmeyen etkili faydaları elmaelma.com'da 

MAYDANOZ YAĞININ İNANILMAZ FAYDALARI!

İdrar söktürücüdür, safra kesesi problemlerini giderir, adet söktürücüdür, ciltte bulunan hücreleri yeniler, karaciğeri güçlendirir, sivrisinek gibi haşeratlara karşı uzaklaştırıcı etki gösterir, antibakteriyel etkisi ile mikropları öldürür.

Antiromatizmal etkisi ile romatizma hastalıklarında iyileştiricidir, cildi sıkılaştırıcı özelliği bulunur, mide gazlarını gidermede etkilidir, dolaşım sistemini güçlendirir.
sindirim problemlerini giderir, detoks olarak kullanılabilir, ateş düşürücüdür.
yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır, kabızlığa karşı dışkıyı yumuşatıcı etki gösterir, afrodizyak özelliği bulunur, büzücü etkisi ile kanayan yaraları durdurabilir, saç köklerini güçlendirir ve yeni saç oluşumunu hızlandırır.

Maydanoz Yağı Faydalarından Nasıl Yararlanılır, maydanoz yağı sayısız faydası ile en eski bitkisel yağ türlerinden birisidir. Bu yağın en doğru kullanımı için kür şeklinde hazırlamak ve doğrudan tüketmek önemlidir. Bugün piyasada yer alan çok sayıda farklı maydanoz yağı kürü içerisinde en etkili olanlarına ise bir örnek verilebilir.

MALZEMELER

-1 tatlı kaşığı çörekotu yağı
-1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı
-1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı
-1 tatlı kaşığı maydanoz yağı
-1 kahve fincanı kadar sızma zeytinyağı

MAYDANOZ YAĞI NASIL YAPILIR?

Maydanoz yağı dışında kalan bütün malzemeler bir kap içerisine boşaltılır ve iyice karıştırılır. Daha sonra kaba maydanoz yağı da dökülerek karıştırmaya devam edilir. Benmari usulü altı kısık ateşte bir müddet ısıtıldıktan sonra günde 1 yemek kaşığı olacak şekilde sabahları aç karnına tüketilir.

Saç bakımında maydanoz yağı kürü içinse aynı karışım nemli saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Saç derisine sürme işlemi tamamlandıktan sonra bir streç film yardımı ile saçlar tamamen kapatılır. En az 2 saat ya da en fazla 8 saat saçta kalacak şekilde bekletilir. Kürün saçta kalma süresi uzadıkça maydanoz yağı faydalarından maksimum seviyede yararlanmak da mümkün olabilir. Süre bitiminde streç film açılır ve saçlar ılık su ile durulanır. Haftada 1 kere olmak üzere düzenli uygulanır.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri