Mayasız ekmek nasıl yapılır?

Abone ol

Mayasız ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız elmaelma.com'un tarifini öneririz. Mayasız ekmek tarifi ve malzemeleri listesi ile mayasız ekmeğin püf noktaları haberimizde.

Mayasız ekmek son günlerin en popüler besin maddeleri arasında. Ama siz hazır bir ekmeğe güvenmiyorsanız evinizde mayasız ekmek yapabilirsiniz. elmaelma.com'un sizin için hazırladığı mayasız ekmek tarifini kullanarak hızlıcak kendi ekmeklerinizi üretebilirsinzi. İşte mayasız ekmek nasıl yapılır, mayasız ekmek malzemeleri nelerdir sorularının yanıtları...

Mayasız ekmek yapmak için gerekli malzemeleri,

- 350 gram beyaz un
- 1,5 çay kaşığı (silme) karbonat
- 160 ml. kefir
- 1,5 çay kaşığı tuz

PÜF NOKTASI

Ekmeğinizi hazırlarken kefir yerine ayran ya da butter milk kullanabilirsiniz. Hamurunuzun kıvamı ile ilgili problem yaşarsanız azar azar un ilave ederek toparlayabilirsiniz. Çok yoğurmamaya özen gösterin.

YAPILIŞI

Fırınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Un, karbonat ve tuzu derin bir kabın içine eleyin. Karışımın içine kefiri ilave edin. Hafifçe toparlamaya başlayın. Homojen bir görünüm alınca kenarda kalan unları da içine alana kadar yoğurun. Yuvarlak bir şekil verin. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin. Ekmeğinizi fırın tepsinize alın ve üzerine bıçak yardımıyla çizgiler atın. Biraz da un serpin. Daha önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin. Ekmeğiniz pişince, 5 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri