Masum Türker'den inanılmaz oy oranları

Abone ol

Seçimlerde hangi partinin ne kadar oy alacağı merak konusu. Anketlerde adı gözükmeyen DSP hiç olmadığı kadar iddialı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mecliste iktidar ortağı olmayı hedeflediklerini belirterek, seçimlerde yüzde 14 oy beklediklerini söyledi.

Seçimlerde hangi partinin ne kadar oy alacağı merak konusu. Anketlerde adı gözükmeyen DSP hiç olmadığı kadar iddialı. Araştırma şirketlerine tepki gösteren DSP Genel Başkanı Masum Türker, iktidar partisinin yüzde 20'ye düştüğünü iddia etti. CHP'nin de yüzde 20'lerde gezindiğini savundu.

Seçim otobüsüyle Kadıköy'de halkı selamlayan Türker, burada gazetecilere yüzde 17'ye nasıl çıkabileceklerini şu sözlerle anlattı:

''Şu anda yüzde 20 civarında oy oranına düştüğünü görüyoruz. CHP yüzde 20'lerde, MHP ise yüzde 10.5-12 arasında gidip geliyor. Geriye kalan yaklaşık yüzde 40 oranında oyun yüzde 15'i 3-4 partinin aldığı oy. Geri kalanı ise kararsız. Bu kararsızlardan beklediğimiz oyu alırsak en az yüzde 14, yüzde 17'ye kadar çıkacak oy almamız söz konusu. Bizim hedefimiz; Parlamentoda iktidar ortağı olmaktır. O nedenle beklediğimiz oy yüzde 14'ün üstündedir."

CHP'YE ÇATTI

Türker, seçimde 'bölünmeyin' diyenlerin olduğunu, parti olarak hiç kimseyi bölmediklerini, aksine Türkiye'nin bölünmesini engellediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Alternatifi olduğumuz CHP, maalesef en son yaptığı açıklamalarla bir zamanlar SHP'nin yani sonradan CHP olan SHP'nin Genel Başkanı Erdal İnönü'nün Dışişleri Bakanı iken yerel yönetimlerle ilgili koyduğu çekinceleri onaylıyor. Bunlar, demokratik özerkliğe götüren, federal yapıya götüren çekincelerdi. Açıkça CHP, AKP'nin benimsediği başkanlık sistemine götürecek federal yapıya izin veren bir yapıdadır. O nedenle, seçime doğru yaklaştıkça Atatürk milliyetçisi, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, halkın değerlerine sahip çıkan vatandaşlarımızın bize yöneleceğine inanıyoruz. Biz buradan sesleniyoruz: Vereceğiniz her oy, Demokratik Sol Parti'yi iktidara daha yaklaştıracaktır. Vereceğiniz her oyla Türkiye'de alternatif fidanı dikeceksiniz.''

Günün Önemli Haberleri