Masum Türker'den ekonomi dersi

Abone ol

İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu mesunları derneği balosunda konuşan Masum Türker girişimcilik eğitiminin destekmlenmesini istedi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker,  Türkiye'de reel sektöre ve girişimciliğe önem verilmesi gerektiğini belirterek, ''Girişimcilik eğitimine ağırlık verilerek bu alan desteklenmelidir'' dedi.

İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nun kuruluşunun 128'inci ve mezunlar derneğinin kuruluşunun 76. yılı nedeniyle The Marmara Oteli'nde bir balo düzenlendi.

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği'nce gerçekleştirilen baloda bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Türker, Yüksek Ticaretliler Okulu olarak bilinen Sultanahmet'teki Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin eski bir öğrencisi olduğunu belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin sanayici yetiştirmek için kurulduğunu söyleyen Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de reel sektöre ve girişimciliğe önem verilmeli, girişimcilik eğitimine ağırlık verilerek, bu alan desteklenmelidir. Ayrıca kurlar, ithalatı kontrol edecek nakille reel sektörün önü açılmalıdır. Sanayileşme politikalarının varlıklarımıza katma değeri artırmaya yönelik çalışmaları işsizliği önlemeye yönelik olmalıdır. Bu istihdam Türkiye'nin büyümesini mümkün kıldığı gibi, gelişim ile adil bir bölüşüm yolu açacaktır. Yeni yatırımların da devlet eliyle olması gerekir.''

İstanbul Yüksek Ticaretliler Derneği'nin 75'inci ve bugünkü adı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olan İstanbul Yüksek Ticaret Okulu'nun kuruluşunun 128. yılını kutlayan Türker, sanayici yetiştiren bu okulların büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

-MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÜL-

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül de baloda yaptığı konuşmada, Marmara Üniversitesinin birçok kurucu birimi olduğunu belirterek, mezunlarını büyük işlerde görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Halkalı ve Maltepe'de yeni kampüs alanı oluşturmaya çalıştıklarını bildiren Prof. Dr. Gül, üniversitenin öğretim görevlisi, öğrencisi ve hizmet çalışanlarıyla dünyada eğitim alanında büyük bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Gül, yeni kampüsler için her alanda yardım beklediklerini ifade etti.

İstanbul Yüksek Ticaretliler Derneği  Genel Başkanı Saffet Açıkgöz de derneğin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere ve geceye katılan mezunlara teşekkür etti.

İstanbul Yüksek Ticaretliler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Şahan, derneği bugünlere taşıyanlara şükranlarını sunarak, ''Bu organizasyonlar ile geçmişimize sahip çıkıp okulumuzun geleceğine yön veriyoruz. Öğrenciler, mezunlar ve hocalardan oluşan sacayağımızı ülkemizin gelişimi için çalışırken görmekten mutluluk duymaktayız'' dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Yüksek Ticaretliler ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği'nin onur plaketleri verildi.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Oktar, Dernek Onursal Başkanı Sabri Tümer ile derneğin eski ve yeni mezunlarının katıldığı baloda, pasta da kesildi.

-DERNEĞİN TARİHÇESİ-

İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi Mezunları Cemiyeti olarak 1936 yılında kurulan derneğin adı, 1976 yılında ''İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi ve İktisadi Ticari İlimler Akademisi Mezunları Derneği'' olarak değiştirildi.

Marmara Üniversitesinin çekirdeğini oluşturan fakülte, 1982 yılında ''İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'' adını alarak Marmara Üniversitesine bağlandı. Dernek, 1984 yılında ise bugünkü adını aldı.

Derneğin, Pera Palas Oteli'nde 16 Ocak 1937 yılında yapılan 1. yıl dönümü balosu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Günün Önemli Haberleri