Masum Türker'den 16 Mayıs iddiası

Abone ol

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı (DSP) Masum Türker, Gezi Parkı gösterilerini değerlendirdi ve bir iddiada bulundu.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı (DSP) Masum Türker, "Türkiye ekonomisi Taksim'deki olaylardan değil, 16 Mayıs 2013'ten tarihinden itibaren kötü gitmeye başlamıştır" dedi.

Türker, partisinin, Haydardede Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nde düzenlenen il kongresine katıldı.

Kongre öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, herkesin Başbakan Erdoğanın mevcut kargaşayı sona erdireceğini büyük bir umut ve heyecanla beklediğini söyledi.

Şu ana kadar gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gerekse Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu konuda demokratik haklara önem vereceklerine ilişkin ciddi bir tavır ortaya koyduklarına dikkati çeken Türker, şöyle konuştu:

"Ama üzülerek söylemeliyim ki Başbakanı havaalanına karşılamaya gelenlerin takındıkları tavır, Başbakanın konuşması, Türkiye'de gerginliğin devam edeceğini gösteriyor. Medya yine taraf olduğunu gösteriyor. 100 bin kişi karşıladı diyor. Medyaya şunu söylüyorum: bu 100 bin kişi kendi özel arabalarıyla değil, 50'şer kişilik otobüslerle gelse o kadar otobüsü nereye park ettiler. Medya yine yapacağını yapıyor. Halbuki bu insanların başkaldırılarının temel nedeni, son 10 yıldır yaşadıkları baskıya bir tepkidir. Bu baskıyı gizli bir ordunun yarattığını da dün Başbakanı karşılayan insanların "Biz Tayyip'in askerleriyiz" lafından anlıyoruz. Ne demek, Tayyip'in askerleriyiz? Bu insanların bu şekilde bağırması Cumhuriyete bir meydan okuyuştur."

Türkiye ekonomisinin Taksim'deki olaylardan değil, 16 Mayıs 2013'ten tarihinden itibaren kötü gitmeye başladığını öne süren Türker, "Bu tarih Başbakan'ın, ABD Başkanı Obama ile görüşme yaptığı günün bir sonraki günüdür. O gün Obama Türkiye'yi suçladı, sonrasında iş adamları, yatırımcılar Türkiye'nin tehlikeli bir sürece girdiğini anlayarak, hemen ülkedeki paralarını yavaş yavaş dövize çevirmeye başladılar" diye konuştu.

Türker, Türkiye'de olayların 10 gündür sürdüğünü belirterek, "Bu olaylar dolayısıyla birdenbire gündemimizdeki Suriye devreden kalktı. Hani Suriye'de her şey kötüydü. Ama bu arada Suriye'deki o haberler yerine gerçek haberler gelmeye başladı. Beşar Esed'in adamlarının her ilde, ilçede hakimiyeti ele aldıkları ortaya çıkıyor. Çünkü hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı ABD'den fırça yedi. ABD'den fırça yiyecek bir Başbakan istemiyoruz" dedi.

Her yerde darbelerin araştırıldığına dikkati çeken Türker, bir tek 2002'deki sivil darbenin araştırılmadığını ve Bülent Ecevit'in bir sivil darbeyle gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri