Masum Türker yeniden genel başkan

Abone ol

Demokratik Sol Parti Kurultay'ında genel başkan seçimi yapıldı.

Demokratik Sol Parti (DSP) 9. Olağan Kurultayı'nda kullanılan 635 oydan 448'ini alan Masum Türker, yeniden genel başkanlığa seçildi.

DSP 9. Olağan Kurultayı, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapıldı. Kurultayda 797 delegeden 635'i oy kullandı. Masum Türker, 620 geçerli oyun 448'ini alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Gelen Başkanlığa aday olan Emrah Konuralp 172 oy alırken, 15 oy geçersiz sayıldı. Kurultayda, 70 Parti Meclisi Üyesi ve 15 Merkez Disiplin Kurulu Üyesi de seçildi ve 19 maddelik tüzük değişikliği kabul edildi.

-"HEPİMİZ ECEVİT'İZ"-

Türker, delegelere yaptığı teşekkür konuşmasında, kazananın DSP olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu demokratik yarışta benimle birlikte onurlu bir mücadele veren ve her zaman daha gelişmesine önem verdiğim değerli genç arkadaşımız Emrah Konuralp'e de böyle bir yarışa imkan tanıdığı için teşekkür ediyorum. DSP'nin yeni bir ideolojiye ihtiyacı yoktur. Kimse kimseyi Ecevitçi olmamakla suçlamasın. Hepimiz Ecevit'iz. Hepimiz Ecevit'in öğretisiyle yetiştik. Bundan sonra tek hedefimiz iktidara yürümek olmalıdır. Bundan sonra birlikte, halk için, halka rağmen ülkeyi yönetmeye çalışanlarla mücadele edeceğiz. Biz, Demokratik Sol olarak iktidara talibiz, muhalefete değil. Bana oy veren vermeyen hepinize teşekkür ediyorum, yolunuz açık olsun." 

Günün Önemli Haberleri