Marketlerde fiyatlar günlük değişiyor indirim oyunu var

Abone ol

Dolar ve eurodaki dalgalanmayı fırsat bilen marketler gramaj oyununun ardından indirim hilesine başvurmaya başladılar.

Döviz kurundaki yükselişi bahane ederek fiyatlarına fahiş zam yapan ve gramaj oyunuyla örtülü fiyat artışı yapan fırsatçı marketler vatandaş tepki gösterip, hükümet ceza kesince yeni bir yöntem keşfetti.

Marketlerde bu seferde 'sözde indirim harekatı' başladı. Çeşitli kampanyalar yapıp önce fiyatı indirmiş gösteriyorlar. Kampanya bitince ise fiyat eskisinden çok daha yüksek bir etiketle sunuluyor. Hem indirim bahanesi ile müşteri çekiyor hem de indirim sonrası fiyatı istedikleri rakama yükseltmiş oluyorlar.

Tüketiciler marketlerin indirim yazılarının 'sahte' olduğunu belirtiyor. Patatesten domatese, makarnadan salçaya kadar aldıkları ürünlerde fiyatların artık günlük değiştiğini belirten tüketiciler, gramaj oyunundan sonra indirim oyunuyla vatandaşın yanıltıldığını söylüyor. Özellikle fiyatları artırıp sonra üzerini çizip 'indirim' yazan marketler, gerçek fiyatları vatandaşa indirimli gibi pazarlıyor.

Şarbon et fiyatlarını düşürdü ama...

Marketlerde en dikkat çekenlerden biri de kırmızı et fiyatları. Şarbon haberleri nedeniyle kasap reyonlarına talep azalınca marketler de indirime sarıldı. Kıyma 46 liradan 34.50'ye indi. Kasaplar indirime rağmen ete rağbet olmadığını söyledi. Bazı yerli firmaların şarbon nedeniyle yüzde 100 doğal etiketiyle fiyatlara ekstra zam yaptığı gözlendi.

Ticaret Bakanlığı'na ihbar edin
Ticaret Bakanlığı, döviz kurundaki geçici dalgalanmaları bahane edip fiyatları artıran spekülatörlere yönelik 81 ilde eş zamanlı denetim başlatmıştı. Denetim ekipleri fiyatların aylık değişimlerini inceliyor. Normalin üzerindeki artışlarla ilgili işlem başlatılıyor. Denetimler 3 koldan gerçekleştiriliyor. Aykırılık tespit edilenlere cezai hükümler çerçevesinde yaptırım uygulanıyor.

Günün Önemli Haberleri