Mamak'ta mülteci çocuklar için yeni proje

Abone ol

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şafaktepe İlkokulu'nda "Çocuklarımız Geleceğimiz" adlı yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Danışmanlığını Prof. Dr. Zuhal Topçu'nun yaptığı projenin yürütücülüğünü ise Dr. Züleyha Ertan Kantos yapıyor.

MAMAK İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şafaktepe İlkokulu'nda sosyo-ekonomik seviyesi düşük Türk ve mülteci öğrencilerin; ekonomik, okuma yazma ve davranış problemlerini ortaya koymak ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için yeni bir projeye imza attı. Danışmanlığını Prof. Dr. Zuhal Topçu'nun yaptığı projenin yürütücülüğünü ise Dr. Züleyha Ertan Kantos yapıyor.

Mamak'ta "Çocuklarımız Geleceğimiz" adlı proje hayata geçiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney'in desteğiyle hazırlanan proje ile ilçede bulunan mülteci çocukların okuma-yazma ve davranış problemleri tespit edilerek çözüm yolları araştırılacak. Yürütücülüğünü sınıf öğretmeni Dr. Züleyha Ertan Kantos, danışmanlığını ise Prof. Dr. Zuhal Topçu'nun yaptığı proje ile savaştan kaçan mülteci çocukların Türkçe öğrenimi hedefleniyor.

OYUN TERAPİSİ İLE DAVRANIŞ SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Mamak Şafaktepe İlkokulu'nda yürütülecek projede, alanında uzman isimler davranış sorunları bulunan mülteci ve Türk çocuklara oyun terapisi uygulayacak. Projenin hedefleri ise şöyle:

- Velilerimizi, öğrencilerimizi ve gönüllüleri; mülteci öğrencilere “Türkçe ve okuma- yazma “öğretme işine dahil ederek velilerimizde, öğrencilerimizde ve toplumdaki önyargıları yıkmak.

- Dil sorunu nedeniyle zor bir dönem olan “ okuma-yazma” sorununu kısa bir dönemde çözmek

- Savaşın, mülteci öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerini oyun terapisi ile azaltmak.

- Öğrencilerin yardımseverlik, sevgi ve kardeşlik duygularını artırmak.

- Mülteci öğrencileri, akranları ile birlikte almaları gereken eğitime hızlıca dahil etmek.

Günün Önemli Haberleri