Mahfi Eğilmez açıkladı IMF'nin 2019 dolar tahmini tam bomba

Abone ol

Eski Hazine Müsteşarı ekonomist Mahfi Eğilmez, kendisinin 2019 dolar kuru tahminini 7.5 TL olarak açıklayıp, IMF'nin Dolar kuru için korkutan tahminini duyurdu.

YENİ yıla 5.30 seviyesinde başlayan dolar 2019 yılında nasıl bir seyir izleyecek? Dolar kurunun 2019 yılında 7.5 TL olacağını öngördüğünü söyleyen ekonomist Mahfi Eğilmez, yeni yılda IMF'nin dolar kuru beklentisinin ise 10.21 TL olduğunu belirtti. Altınbaş Üniversitesi'ndeki konferansta konuşan Eğilmez, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini de eleştirdi.

Türkiye'de dolarla hiç işi olmayan sokaktaki satıcının bile ekonomide yaşanan çalkantıyla birlikte dolara olan merakının arttığını söyleyen Eğilmez, talepte artış meydana gelince tüketici güven endeksinde ciddi bir gerileme meydana geldiğini belirtti.

DOLAR KURU FIRLAYINCA... "Dolar kurunun 3.70 TL'lerden yavaş yavaş 4.20 TL'lere çıkması çok büyük tehlike değil ama birdenbire 7'li rakamlara çıkması çok büyük tehlike" diyen Eğilmez, "Böyle bir ortamda ithalatçı çok büyük sıkıntı yaşıyor, dolar kuru 7 TL'lerden 5.20 lere düştüğünde ise ihracatçı ciddi manada sıkıntıya giriyor" diye konuştu.

'MERKEZ BANKASI'NA GÜVEN KAYBOLUYOR'... Merkez Bankası'nın hedeflerinin vatandaşı yanılttığını söyleyen Eğilmez, "Yılın ilk aylarında TÜFE için yüzde 5 hedefimiz var diyen Merkez Bankası yılın ikinci ayında TÜFE için beklentisini yüzde 12'ye çıkarıyor. Bu durumda da Merkez Bankası'na güven kayboluyor" dedi. 

IMF'NİN BEKLENTİSİ 10.21... Konferansta 2019 yılı için IMF'nin ve kendisinin dolar kuru, enflasyon, işsizlik, büyüme gibi beklentilerini de açıklayan Eğilmez, dolar kurunun 2019'da 7.5 TL olacağını söyledi. Eğilmez, IMF'nin 2019'da dolar kuru için 10.21 TL beklentisinin olduğunu ifade etti.

Günün Önemli Haberleri