Lokman Ertürk aslen nereli eşi Meral Ertürk ve çocukları kimdir?

Abone ol

Türk siyasetinin sevilen isimlerinden biri Lokman Ertürk aslen Ankaralı ve 1970 yılında doğdu. İşletme bölümünü bitiren Lokman Ertürk Azerbaycan Bakü Asia Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü. Meral Ertürk ile evli olan Lokman Ertürk'ün 3 tane çocuğu vardır.

Lokman Ertürk aslen Ankara Kazanlı. 1970 yılında doğan ve Lokman Ertürk ilk orta ve liseyi imahatip okulunda bitirdi. ABD Preston Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlayan Lokman Ertürk çok iyi derecede İngizlizce biliyor. Meral Ertürk ile evli olan Lokman Ertürk'ün 3 tane çocupu var.

LOKMAN ERTÜRK KİMDİR: Lokman Ertürk, 1970 yılında Kazan’ın Örencik Köyü’nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, orta ve lise eğitimlerini Sincan İmam Hatip Ortaokulu ve Sincan Lisesinde,lisans eğitimini ise ABD Preston Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladı.

Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumlarında birçok bildiri sunan Ertürk, halk kültürü ve araştırmalarına yaptığı katkılarından dolayı Azerbaycan Bakü Asia Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü. Hali hazırda St.Clements Üniversitesi “Siyaset Bilimi”üzerine Yüksek Lisans yapmaktadır.


     Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk. Çiftin 3 tane çocuğu var. 

Bölge gazetelerinin temsilciliği ile basın-yayın hayatına atılan Ertürk daha sonra “Genç Seğmen” adında Kazan, Kızılcahamam ve Çamlıdere’yi kapsayan kendi bölge gazetesini çıkarmaya başladı. Aynı zamanda bu ilçelerde radyolar kurdu. İnşaat sektöründe de varlık gösteren Ertürk,Milli Gençlik Vakfı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı.

Siyasi yaşamına 1994 yılında Refah Partisi Kazan Gençlik Kolları Başkanı olarak başlayan Ertürk, Fazilet Partisi ve daha sonra da Ak Parti kurucu ilçe başkanlıkları görevlerini yürüttü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e danışmanlık görevinde de bulunan Ertürk, 2004’te yapılan yerel seçimlerde, 34 yaşında “Türkiye’nin en GençBelediye Başkanı”unvanını aldı.

ABD’de 2006 yılında “Belediye Yönetimi ve Kurumlararası İlişkiler” konulu “Uluslararası Ziyaretçi ve Liderlik” eğitim programının ardından bir dizi altyapı ve ekonomik gelişim projelerine başlaması ve bunun sonucu olarak da Kazan’ı, Ankara’nın en hızlı gelişen ilçesi haline getirmesi nedeniyle 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından ödüle layık görüldü.

2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde üst üste iki defa Belediye Başkanı seçilerek Kazan’da tarihi bir rekor kırdı. Ertürk, 2014 yılında bu rekoruna üçüncü dönemi ekledi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Üyesi olan Lokman Ertürk, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Günün Önemli Haberleri