KYK yedek yurt başvuru tarihleri KYK ne zaman?

Abone ol

KYK yedek yurt başvuru tarihleri ne zaman, ikinci yurt başvuru tarihleri sayfamızda. Binlerce öğrenciye barınma imkanı sunan KYK yurt sonuçlarının ardından gözler KYK yedek yurt başvurusuna çevrildi. YURTKUR tarafından yapılan, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KYK yedek yurt başvuruları ne zaman, yurt başvuru tarihleri sayfamızda. Binlerce öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayan KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler şimdi yedek yani ikinci yurt yerleştirmesine çevrildi. KYK yedek yurt başvurusu 24 Eylül'de yapılacak. Üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül'de yapılacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla, herhangi bir devlet yurduna yerleşemeyerek hayal kırıklığına uğrayan öğrenciler, şimdi gözlerini KYK yedek yurt başvurularına çevirdi.

KYK tarafından boş kalan yurt kontenjanlarına ek yerleştirme yapılacak. İşte, heyecanla beklenen KYK yedek yurt başvuruları hakkında tüm detaylar...

Yurtlarda barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Öte yandan yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

BESLENME YARDIMI YÜKSELTİLDİ: Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yapılan açıklamaya göre, bu yıl yurt ücretine zam yapmayan KYK, yurtlarında barınan öğrencilere verdiği beslenme yardımını da yükseltti. Geçen yıl sabah kahvaltısında 3,5, akşam yemeğinde 7,5 lira olmak üzere günlük 11 lira, aylık ise 330 lira olarak uygulanan beslenme yardımı bu yıl günlük 12,5, aylık 375 liraya çıkarıldı.

Uygulanmaya başlanan yeni beslenme yardımı sabah kahvaltısı için 4, akşam yemeği için ise 8,5 lira olarak belirlendi. Kahvaltı yardımı yurt yemekhanelerinde hafta içi 06.30-13.00, hafta sonları ise 06.30-14.00; akşam yemeği yardımı ise 16.00-23.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Yurtlarda yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan şehit ve gazi çocuklarına, anne ve babası vefat etmiş ile devletin koruması altındaki öğrencilerin beslenme ücretleri de 21 liradan 22,5 liraya yükseltildi. Beslenme yardımı KKTC'de yer alan yurtlarda da sabah kahvaltısı için 4,5, akşam yemeği için ise 9 lira olmak üzere günlük toplam 13,5 lira uygulanacak.

KYK YURTLARINDA SAĞLIKLI VE UCUZ BESLENME: KYK yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için öğrencilere lokanta-kantin, kafeterya gibi imkanlar da sunuluyor. KYK'lı gençlere her gün açık büfe sabah kahvaltısı imkanı sağlanırken, akşam için ise 20 çeşide yakın yemek servis ediliyor. Öğrencilerin maddi imkanları gözetilerek belirlenen yemek fiyatları, piyasa ortalamasının en az yüzde 35 altında bulunuyor.

Mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu diyetisyenler, gıda mühendisleri ve yurt yöneticileri tarafından devamlı kontrol ediliyor. KYK'daki lokanta-kantin işletmelerinde gıda mühendisi veya diyetisyen çalıştırma zorunluluğu da bulunuyor. Lokanta ve yemekhanelerin tedarik, depolama ve üretim aşamalarının tamamı, işinde uzman meslek elemanları tarafından kontrol ediliyor. Diğer taraftan yurt idaresince her gün yemeklerden numune alınarak sterilize bir şekilde 72 saat boyunca saklanıyor. İhtiyaç duyulması halinde numuneler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili birimleri tarafından tahlil ediliyor.

Günün Önemli Haberleri