KYK burs başvuru sonuçları açıklandı KYK burs sorgulama

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2018-2018 eğitim öğretim yılı burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Burs ve kredi sonuçlarına "https://sonuc.kyk.gov.tr/" adresinden ulaşabilecek. İşte, KYK burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama ekranı...

Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvurularına ilişkin sonuçlar, başvuru yapan üniversitelilerin erişimine açıldı. Peki, KYK burs başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

2018-2019 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin, burs ve kredi başvurularının sonuçları açıklandı. Burs ve kredi sonuçlarına "https://sonuc.kyk.gov.tr/" adresinden ulaşabilecek. İşte, KYK burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama ekranı...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI: KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri 21 Ekim'e kadar başvurularını tamamlamıştı. Öğrencilerin günler süren heyecanlı bekleyişi son buldu. KYK burs ve kredi sonuçları "https://sonuc.kyk.gov.tr/" internet adresinden ilan edildi. Adaylar, gerekli bilgileri girerek kendilerine ait burs ve kredi başvuru sonucunu görüntüleyebilir.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLEN ÖĞRENCİLER: Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalandı.

İŞTE BURS MİKTARLARI: İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

-Lisansta 500 TL
-Yüksek Lisansta 1.000 TL
-Doktorada 1.500 TL

kyk
Günün Önemli Haberleri