Kuzey Kore'den ABD ve Trump açıklaması!

Abone ol

Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yapılacak görüşmenin, ABD Başkanı Donald Trump ve Kim Jong Un ile ikinci bir zirvenin düzenlenmesine de olanak sağlayacağını söyledi.

Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Cuma günü bir görüşme yapılması planlandığını söyledi. Kim Yong Chol, burada yapılacak görüşmenin, ABD Başkanı Donald Trump ve Kim Jong Un ile ikinci bir zirvenin düzenlenmesine de olanak sağlayacağını söyledi.

Trump ile Kim, 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelmiş, zirvenin ardından iki lider, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya varmış ve ilişkilerde ılımlı adımlar görülmeye başlanmıştı.

Washington Post'da bugün yer alan haberde, bu hafta ABD'yi ziyaret etmesi beklenen Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol ile yapılacak görüşmenin akabinde, Trump'ın Kuzey Kore lideri ile yapılacak ikinci bir zirveyi duyurabileceği belirtilmiş, Kim Yong Chol'un ziyaretinde Kuzey Kore liderinden ABD Başkanına bir mektup getirmesinin beklendiğinin aktarıldığı haberde, Trump'ın birkaç gün içerisinde, Kim ile büyük olasılıkla mart ya da nisanda Vietnam'ın Danang kentinde düzenlenecek ikinci bir zirvenin haberini verebileceği kaydedilmişti.

Günün Önemli Haberleri