Kurtulmuş'tan Kur'an teşekkürü

Abone ol

Kurtulmuş, Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının okullarda seçmeli ders olarak konulması HAS Parti lideri Kurtulmuş'u sevindirdi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının okullarda seçmeli ders olarak konulmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, partisinin il yönetim kurulu üyeleriyle bir otelde düzenlenen motivasyon ve tanışma toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının okullarda seçmeli ders olarak konulmasının dün akşam Meclis Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsattı.

AK Parti ve MHP'nin halkın nezdinde önemli bir sınav verdiklerini belirten Kurtulmuş, ''Aslında bu olması gereken bir şey. Şimdiye kadar çok geç kalınmış ama bunun gerçekleşmiş olması önemli bir adım. MHP'nin göstermiş olduğu bu tavır milletin kayıtlarına geçmiştir. Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatının okullarda seçmeli ders olarak konulmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Eğitimin en önemli hususlarından birisinin, ''nasıl bir insan yetiştirmek istiyoruz'' sorusuyla başladığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle dedi:

''Yetiştirmek istediğimiz Türkiye Cumhuriyeti gencinin hangi bilgileri bilmesini istiyoruz? Bu soruyu sormadan zaten herhangi bir eğitim sistemi kurulamaz. Dolayısıyla biz eğitim sisteminin içerisinde değerlerimizin, inançlarımızın, medeniyetimizin temellerinin çocuklara öğretilmesinin önemli bir adım olduğunun kanaatindeyiz. Bu çerçevede gelen bu tasarıyla birlikte seçmeli birçok dersin gündeme gelmiş olması, olumlu ve doğru bir davranıştır. 4 4 4, temel niteliği itibariyle olumlu bir adımdır. Öncelikli olarak 28 Şubat'ın son görüntüsü olan sekiz yıllık kesintisiz eğitimi kaldırmış olması önemlidir. Onun dışında 2 ve 3'üncü dört yıllarda hem yönlendirme hem de geçişlerin olması doğrudur.''

Numan Kurtulmuş, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın mirasıyla ilgili iddialara ilişkin ise, ''O konuyla ilgili bir şey söylemek istemem. Ama sadece şunu hatırlatmak isterim, biz partiden ayrılırken il başkanlarımıza, 'benimle birlikte ayrılacak arkadaşlar bir kurşun kalem dahi almadan bu partiden ayrılacaklardır' demiştim. Bu konu bizi ilgilendirmeyen bir meseledir. Sayın Erbakan'ın Türkiye'ye çok büyük emekleri, hizmetleri oldu. Allah rahmet eylesin demekten başka söyleyecek bir şeyimiz yok'' dedi.

Günün Önemli Haberleri