Kurtulmuş'tan ilginç Anayasa önerisi

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa için ilginç bir öneride bulundu...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki yerleşik bütün sistemi değiştirmesi gereken Anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Anayasa Meclisi" kurulmasını önerdi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın ülkedeki bütün sistemi değiştirmesi gerektiğini bildirdi. Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşadığı bir Türkiye'nin inşa edilmek zorunda olduğunu söyledi. Bunu gerçekleştirmek için Türkiye'de yaşayan herkesi temsil edecek, bir ''Anayasa Meclis''i oluşturulması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Yeni anayasa ülkedeki bütün sistemi değiştirmelidir. Eğer hükümet bunu yapmak için gerekli ortamı sağlarsa büyük bir sorumluluğu yerine getirmiş olur. Ama sağlayamazsa da büyük vebal altında kalır. Türkiye'nin önünde duran en önemli sorun tüm karar ve uygulamaların halk tarafından belirleneceği yeni bir anayasadır. Vesayet sisteminin temel direklerini oluşturan anayasa ve diğer antidemokratik yapılar tamamı değiştirilmeli ve halkın gerçekten tek egemen olduğu bir sistemi kurulmalıdır.''

ÖZGÜRLÜKÇÜ OLMALI

Kurtulmuş, yeni anayasanın etnik, dini ve sınıfsal farklılıklara eşit mesafede duran, Özgürlükçü yani devleti değil, milleti önceleyen, özgürlükleri genişleten, katılımcı, sosyal adaletçi ve insan odaklı olması gerektiğini de bildirdi.

Günün Önemli Haberleri