Kurtulmuş'tan iki partiye uyarı

Abone ol

Has Parti Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş İl başkanları toplantısında hem AKP’yi hem CHP’yi uyardı

Darbe üzerinden iki tür siyasetin yapılmaması gerektiğini belirten Halkın Sesi Partisi(Has Parti) Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,  “Darbe üzerinden iki tür siyaset yapılmamalıdır. Ak Parti,  “Sakın ha bize oy vermezseniz Ergenekon yarıda kalır” diyerek halktan oy almaya çalışıyor. AKP tarafından darbe korkusu işlenirken diğer tarafta da CHP postal severlik üzerinden siyaset yapıyor. Milletimiz AKP-CHP üzerinden sürdürülen bu Hacivat-Karagöz oyununu bozacaktır” dedi.
  
Partisinin Ankara’da Afitab Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen il başkanları toplantısında konuşan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Hükümet yargının meselesi olan Balyoz ve Ergenekon davaları üzerinden siyaset yaparak oy almaya kalkmasın. Bu halkın tamamına yakını darbelere karşı olan bir halktır. Bir tarafta darbe korkusu işlenirken diğer tarafta da CHP postal severlik üzerinden siyaset yapıyor.  Türkiye’de orduya kağıttan kaplan diyenler ebediyen susmalı ve asla konuşmamalıdır. Bunun adı Hacivat karagöz oyunu değil mi? Siz ikinizde 8 senedir parlamentodasınız, darbecileri önlemek için ne yaptınız. Bu kağıttan kaplan meselesi gösterdi ki? Birbirlerinin değirmenine su taşıyorlar” diye konuştu.  
  
HALKI KUTUPLAŞTIRARAK İKİ PARTİLİ SİSTEMİ KURMAK İSTİYORLAR
  
AKP ve CHP tarafından yürütülen küfür ve kamplaşma siyasetinin iki partili sistem arayışının parçalarından ve adımlarından birisi olduğunu söyleyen Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, “Halkı muhafazakârlar, liberaller, sağcılar ve solcular diyen halkı bölenler şu anda iki partili bir sistem istiyorlar. İki partili bir sistem istiyoruz demek, aslında tek partili sistem istemektir. Bizim milletimiz bu iki partili sistemin bir parçası olamaz. ABD örneğini veriyorlar ama ABD’lilerin yarısı siyasetle hiç ilgilenmez. Bizim milletimiz öyle değil, Çeçenistan harbi olur bu milletin bütün kadınları kazak örer. Gazze’de zulüm olur bu millet Filistin halkı için sokaklara çıkar. Çünkü bu millet çok büyük bir evrensel medeniyetin temsilcisidir ve bunun için böyle davranıyorlar. Demokrat bir seçimle iş başına gelmiş bir başbakanın yapacağı şey herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olduğu ileri bir demokrasiyi inşa etmektir. Cumhurbaşkanı ile ayakkabı boyayan iki insanı haklar bakımından aynı hale getirmektir” ifadelerini kullandı.
  
MISIR’DAN DERS ALINMALI
  
Mısır’da yaşanan olaylara değinen Has parti lideri Kurtulmuş, bu olayların sadece Mısır’ı etkileyen olaylar olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek,  “Mısır halkı, 1980 sonrasında bütün dünyayı saran vahşi kapitalizme karşı mücadele ediyor. Halkları yoksullaştıran, işsizleştiren ve fukaralaştıran küresel sisteme karşı isyan ediyor. Mısır olaylarının arkasındaki temel neden budur ve bizim bunu görmemiz lazım” dedi. Dünya tarihi boyunca en bereketli toprakların adı olan Mısır’da Çoluk, çocuk, yaşlı ve genç  7 milyon insan mezarlıklarda yaşıyor. Bugün bütün dünyada halklar yoksullaştırılıyor ve fukaralaştırılıyor. Bu gidişat doğru bir gidişat değildir. Mısır’da yaşanan bu devrim yoksullaştırılan bütün halklar için işaret fişeği anlamı taşıyor” diye konuştu.
  
MISIR HALKININ İSTEDİĞİ YÖNETİM GELMELİ
  
Mısır yönetiminin bugünkü noktaya gelmesinde ABD ve İsrail yanlısı politikaların da etkili olduğunu belirten Kurtulmuş, “Gazze’ye yardım için Türkiye’den giden konvoy Mısır yönetimi tarafından El Ariş Limanı’nda bekletildi ve taşlı sopalı saldırıya uğradı. İşte Mısır halkı bu İsrail yanlısı politikalara karşı ayağa kalktı.  Şimdi yeni Mısır yönetiminin İsrail yanlısı bir yönetim olmasını isteyenler var. Ama Mısır halkı buna izin vermeyecektir ve kendi istediği bir yönetimi işbaşına getirerek ileri bir demokrasiye geçişin adımlarını atacaktır. Mısır halkının başka firavunların kucağına düşmemesini ümit ediyoruz ve Mısır halkının iradesine sonuna kadar saygılı olunmasını istiyoruz” dedi. 
  
BAŞKANLIK SİSTEMİ KRALLIK GETİRİR
  
Başkanlık sisteminin demokrasilerin en ileri formu olduğunu belirten Kurtulmuş, “ Doğru ama, siyasi partiler yasası, seçim sistemi, meclis iç tüzüğü, sendikalar yasası, toplu görüşme yasası 12 Eylül’ün yasalarıdır. 30 yıldır devam eden darbe yasalarının ruhu aynen korunuyor. Bu sistemde başkanlık sisteminin oluşması seçimle krallıkları işbaşına getirir. Oraya başbakanı değil, beni de seçseniz yine krallık ortaya çıkar. Biri yüzde 58’in diğeri ise yüzde 42’nin hesabını yapıyor. Halkın Sesi Partisi halkın yüzde 100’ü üzerinden siyasetini yapmaktadır. Bizi geleceğin partisi yapan da budur” dedi.
  
BALYOZDA SONUNA KADAR GİDİLMELİ
  
Ergenekon ya da Balyoz Davası konusundaki görüşlerini de açıklayan Kurtulmuş, “Biz bu konuda her zaman en doğru sözleri söyledik. Bunun için de şu 4 temel hususun göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdik. Bunlar, bu dava süreçlerine asla siyaset karışmamalıdır. Siyasetin bir kısmı savcı bir kısmı avukat olmamalıdır. İkincisi suç sadece önde görülen birkaç kişiye yıkılmamalı, bütün suçlular ortaya çıkarılmalı ve yargılanmalıdır. Üçüncüsü yargılama ve sorgulama faslı hukukun everensel niteliklerine uygun yerine getirilmelidir. Dördüncüsü ise Balyoz davası vesilesiyle hiçbir şekilde ihtilal olmaması için gerekli yasal alt yapı hazırlanmalıdır. Artık bu memlekette tankların yürütülmesi mümkün değildir. Eğer tanklar ortaya çıkarsa tankların önüne ilk çıkacak olanlar Has Partililerdir” dedi. 
  
AKP MIŞ GİBİ YAPIYOR
  
Önümüzdeki dönemin mücadelesinin “mış gibi” yapan hükümetle gerçekten reformların peşinde koşan Has Parti arasında olacağını söyleyen Kurtulmuş, “Artık denklem statükocu CHP ile statükoyu yeniyormuş gibi yapan AKP arasında değil, sadece milleti iktidara taşıyan vesayete ve sömürü odaklarına müsaade etmeyen Halkın Sesi ile “halkın sesiymiş gibi” davranan AKP arasında olacaktır” dedi. 

Günün Önemli Haberleri