Kurtulmuş'tan hükümete Evren sorusu

Abone ol

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kenan Evren'i yargılamanın yeterli olmayacağını ifade etti

Has Parti lideri Kurtulmuş, 12 Eylül ile hesaplaşmak için 90 yaşındaki Kenan Evren'i yargılamanın yetmeyeceğini belirterek, 8 yıldır 35. maddenin neden değiştirilmediğini sordu.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Has Parti'nin kısa süre önce kurulmasına rağmen halktan büyük teveccüh gördüğünü söyledi. ''Has Parti tutmuştur'' diyen Kurtulmuş, mağdurların, yoksulların ve adalet isteyen herkesin Has Parti iktidarını beklediğini ifade etti.

"KANUN MADDESİ NEDEN DEĞİŞMEDİ?"

Adaletsiz bir seçim kampanyası yürütüldüğünü savunan Kurtulmuş, ''İktidar partisi 800 milyon lira para aldı. İktidar partisi her türlü imkanı kullanıyor. CHP ve MHP de devlet yardımı aldı. Ama biz mütevazı şartlarda kampanya götürdük. Onlar holdingleri arkalarına aldı. Ama bizim partimizden bir tek Allah'ın kulu taşınmadı. Bizler helikopterimiz ve uçağımız olmadığı için arabalarımızla gittik. Ama şunu da söyleyeyim, arabalarımız olmasa da yürüyerek biz yine bütün Anadolu'yu gezerdik'' dedi. 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili yürütülen soruşturmaya da değinen Kurtulmuş, ''12 Eylül ile hesaplaşmak için sadece 90 yaşındaki Kenan Paşa'yı yargılamak yetmez. Kenan Paşa, TSK'nın İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesine dayanarak darbe yaptığını söylüyor. Peki siz neden 8 yıldır bu kanunu değiştirmediniz? Türkiye'de bizden başka 12 Eylül'ün bütün yasalarını değiştireceğiz diyen bir parti yoktur'' diye konuştu.

MHP SEÇİM BÜROSU'NA ZİYARET

Sincan gezisi sırasında MHP Sincan Seçim Bürosunu da ziyaret eden Kurtulmuş, MHP'ye seçimde başarılar diledi. MHP'li yetkililer de Kurtulmuş'a başarılar dileyerek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Partisinin Etimesgut Seçim Bürosunu da ziyaret eden Kurtulmuş'a bir kadın partili, Kurtulmuş'un dedesi Numan Kurtulmuş'un 1962 yılında Türkçe olarak yazdığı ''Amentü Şerhi'' adlı ilmihali imzalatmak istedi. Dedesinin yazdığı ilmihali görünce duygulanan Kurtulmuş, kendisine ait olmayan bir kitabı imzalamasının doğru olmayacağını belirterek, dedesiyle her zaman gurur duyduğunu söyledi. HAS Parti Lideri Kurtulmuş, daha sonra Bahçelievler 7. Cadde'de esnaf ve halkla bir araya gelerek, sohbet etti.

Günün Önemli Haberleri