Kurtulmuş'tan Erdoğan'a kral uyarısı

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, başkanlık sistemini eleştirdi!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Ergenekon'' davası sanıklarından gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın CHP'den milletvekili adayı gösterilmesi önerisiyle ilgili, ''Türkiye'de devam etmekte olan ve bu davanın sanıkları durumunda olan insanların aday gösterilmesini, bizim siyasi anlayışımız bakımından doğru bulmayız, şık bulmayız'' dedi.
 
Ordu ile Ünye ve Fatsa ilçelerinde parti teşkilatı binalarının açılışını yapan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Ergenekon'' davası sanıklarından gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın CHP'den milletvekili adayı gösterileceği yönünde iddialar olduğunu hatırlatarak, nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Kurtulmuş, hangi partinin kimi aday göstereceğinin kendilerini ilgilendirmediğini ifade etti.

"BALBAY VE ÖZKAN'IN VEKİLLİĞİ DOĞRU DEĞİL"

Türkiye'de farklı sorunların gözardı edildiğini ve siyasetin gündemini bu tartışmaların oluşturmaması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:
''Ancak Türkiye'de devam etmekte olan ve bu davanın sanıkları durumunda olan insanların aday gösterilmesini, bizim siyasi anlayışımız bakımından doğru bulmayız, şık bulmayız. Ama inanın ki, 1-2 gün içinde bu da unutulacaktır. Türkiye'de emekliden bahseden yok, fındık üreticisinin içinde olduğu durumdan bahseden yok, Türkiye'de vatandaşın borçlu olmasından bahseden yok. Siyasetin esasta çözüm üretmesi gereken konular bunlar. Türkiye'de siyaset çok gündelik, çok basit yapılıyor. İşte HAS Parti bu siyaset üslubunu düzeltmek için vardır. Biz elimizden geldiği kadar Türkiye siyasetini olması gereken mecraya çekmeye çalışıyoruz. Yoksa Sayın Balbay ve Sayın Özkan aday yapılır yapılmaz, ayrı bir konudur ama yasal olarak buna bir engel yoktur. Aday yapıp yapmamak CHP'nin bileceği iştir, böyle bir teklif o partide konuşulduğu için söylüyorum. Ama bu gündemi meşgul etmemeli.''
"BAŞKANLIK SİSTEMİ KRALLIK GİBİ OLUR"

Kurtulmuş, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak da ileri bir demokrasinin en somut göstergelerinin son noktasının başkanlık sistemi olduğunu ifade etti.

''12 Eylül yasalarının tamamının geçerli olduğu sürece ortaya konulacak başkanlık sisteminin seçimle işbaşına gelmiş krallıkları doğuracağını'' öne süren Kurtulmuş, ''Ama Türkiye'de tam anlamıyla bir demokratik anayasa yapılırsa evet Türkiye sisteminin gideceği en ileri demokrasi başkanlık sistemi olur. Ama bu haliyle olmaz'' diye konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın sağlık durumuyla ilgili soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, ''Sayın Erbakan hocamıza Allah'tan şifalar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda mevcut hastalığı tedavi edilerek sağlına kavuşur. Sağlıklı uzun ömürler diliyorum'' dedi.
Günün Önemli Haberleri