Kurtulmuş'tan Erdoğan'a ilginç çağrı

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin acil bir anayasal reform sürecine girmesi gerektiğini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin acil bir anayasal reform sürecine girmesi gerektiğini belirterek, ''Sayın Başbakana sesleniyorum; 2011 seçimlerinde milletin önüne iki sandık birden koyun. Birisinde milletvekili seçimi, diğerinde de anayasa meclisi için oy kullanılsın'' dedi.
Kurtulmuş, Adana'da partisinin il teşkilatı tarafından Sürmeli Otel'de düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, HAS Parti'nin, Türkiye siyasetinde yeni bir soluk olarak ortaya çıktığının kurulduğu günden beri görüldüğünü söyledi. 

HAS Parti'nin 3 temel özelliği bakımından siyasette öne çıktığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Bunlardan bir tanesi oluşumudur. Türkiye'de siyasetin sadece karşısındakine hakaret etmek olarak algılandığı, biz ve onlar, bizden olanlar, yandaş olanlar ve karşıtları olarak her konuda kamplaşmanın kutuplaştırmanın, kavganın, hakaretin, karşı tarafı aşağılamanın anlaşıldığı bir siyasetin icra edildiği Türkiye'de, siyaseti yol gösteren bütünleştiren derleyen ve toparlayan bir üslupla yapmak mecburiyeti vardır. HAS Parti bu anlamda üslubuyla Türkiye'de farklılaşmaktadır. Şunu buradan ifade etmek istiyorum. Biz Türkiye'de hiçbir siyasi partiyi bizim düşmanımız olarak görmüyoruz. Bütün siyasi partiler bizim siyasi rakiplerimizdir ve biz sadece siyasi nezaket içerisinde bu rekabeti yapacağız. Hiç kimseyi aşağılayan bir anlayışla siyaset yapmayacağız.''
Kurtulmuş, 12 Eylül 2010 referandum döneminin, Türkiye siyasetinin yeni döneminin başlangıcı olduğunu söyledi.

Bundan sonra, basit, sıradan, çözüm getirmeyen, kamplaştıran siyaset dili olmayacağını belirten Kurtulmuş, ''Bu tür siyaset Türkiye'de varlığını sürdüremeyecektir'' dedi.
Anayasa değişikliği konusuna değinin Kurtulmuş şunları kaydetti:

''Adana'dan Sayın Başbakana sesleniyorum; 2011 seçimlerinde milletin önüne iki sandık birden koyun. Birisinde milletvekili seçimi için, diğerinde de anayasa meclisi için oy kullanılsın. Millet doğrudan kendi seçtiği anayasa meclisi temsilcileri vasıtasıyla anayasasını yapsın. Artık Türkiye'nin yeni bir anayasal reform talebi taca atılamaz, vakit geçirilemez ve Türkiye'ye zaman kaybettirilemez. Türkiye acil bir anayasal reform sürecine girmelidir.''
Günün Önemli Haberleri