Kurtulmuş'tan Erbakan önerisi

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Konya Selçuk Üniversitesinin isminin ''Necmettin Erbakan Üniversitesi'' olarak değiştirilebileceğini söyledi.

Kurtulmuş, Konya eski milletvekili ve İslam alimi Tahir Büyükkörükçü'nün cenazesine katılmak için geldiği Konya'da, Has Parti Konya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katıldı.

Büyükkörükçü'nün vefatından dolayı çok üzüldüğünü dile getiren Kurtulmuş, merhumun, Türkiye'nin kendi kimliğini bulmasında çok büyük emekleri olduğunu belirtti.

Konyalıların, ''Erbakan Hoca'' ve ''Tahir Hoca'' ismini yaşatması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Rahmetli Erbakan Hocamızın ismi bir üniversite hocası olması dolayısıyla Konya Selçuk Üniversitesine verilebilir. Selçuk Üniversitesinin ismi Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilebilir. Ayrıca, Tahir Hocamızın ismi de Konya'ya yeni açılacak bir üniversiteye, ya da Selçuk Üniversitesi içinde açılabilecek araştırma merkezine verilebilir'' dedi.

Konya'daki belediyelerin Erbakan ve Tahir Hoca'nın ismini yaşatmasıyla ilgili çalışmalar yapması gerektiğini bildiren Kurtulmuş, kentteki büyük meydanlara, caddelere ya da sokaklara her iki hocanın da isminin verilebileceğini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri