Kurtulmuş'tan çift dile çözüm önerisi

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, eğitim dili Türkçe olmak şartıyla Kürtçe seçmeli ders olabilir dedi

 

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, eğitim dili Türkçe olmak şartıyla Kürtçe ve diğer dillerin seçmeli ders olarak okutulmasında bir mahzur olmadığını söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 1. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir süredir TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan bütçenin yeterince tartışılmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Bütçede kaynakların önemli bir kısmı sayıları 500 bini geçmeyen rantiye kesmine aktarılıyor." dedi. Bütçenin adaletli bir bütçe olmadığını savunan Kurtulmuş, "Nereden bulursanız bulun tüketin, ben de sizden vergi alayım, böylece bütçeyi oluşturayım mantığı ile oluşturulmuş bir bütçedir. Kalkınmayı sağlayacak bir bütçe değildir. Bu bütçe çok az sayıdaki rantiyeciyi kalkındırma bütçesidir." diye konuştu.

Kurtulmuş iki dilli hayat ile ilgili de "Türkiye'nin resmi dili Türçedir. Türkçe dışında başka bir resmi dilin kullanılması Türkiye'nin menfaatine uygun değildir, doğru değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Ana lisanların ana sütü kadar helal olduğuna inandıklarını söyleyen Kurtulmuş; farklı dil ve renklerin yaratılışın hikmetlerinden olduğunu kaydetti. Kurtulmuş şöyle devam etti: "Resmi dil Türkçe olmak şartıyla bu topraklardaki her yurttaşın kendi ana dilini, etnik kültürünü öğrenmesi, bunları öğrenmek için her türlü imkana sahip olması, ana dilin konuşulması önündeki tüm engellerin kaldırılmasından yanayız. Bu çerçevede eğitim dili Türkçe olmak şartıyla, Kürtçe ve diğer dillerin seçmeli ders olarak okutulması, hatta sadece ders olarak değil, kültürlerin ve folklorik birikimlerin seçmeli ders olarak okutulmasının hiçbir mahsur teşkil etmediği kanaatindeyiz."

"AKARYAKIT ZAMMINDA MİLLETLE DALGA GEÇİLİYOR"

Akaryakıt zammı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Akaryakıt zammı ile ilgili gelişme kelimenin tam anlamıyla milletle dalga geçmektir." dedi.

Kurtulmuş, "2 ila 3 kuruş petrol fiyatları indiriliyor. Dün ise 8 kuruş petrol fiyatlarına zam yapılıyor. 3.22 TL'ye satılan euro dizel, 3.30 liraya satılıyor. Kırsal motorin 3.12 liradan, 3.16 liraya yükseliyor." şeklinde konuştu.

Hükümet yetkililerinin Türkiye'deki petrol ve motorinin otomatik olarak fiyatlandırıldığı yönünde açıklamalar yaptığını kaydeden Kurtulmuş, "Serbest piyasadan bahsediyorsunuz da, ey insafsızlar bu fiyatların içerisindeki yüzde 75'e varan vergileri de dünya piyasaları mı size emrediyor, bu vergileri getirin bu milletin üzerine koyun diye..." dedi.

Kurtulmuş, hükümetin 'işine geldiği zaman liberal, vergi almaya geldiği zaman da komünist olarak davrandığını' ileri sürdü.

Konuşmasında Mavi Marmara'nın İstanbul'a geleceğini de hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Kırmızı çizgilerimiz diye ısrarla söylenen üç tane husus vardı. Birincisi Türkiye'den özür dilenecek, ikincisi tazminat ödenecek, üçüncüsü Gazze ambargosu kaldırılacak. Geldiğimiz noktada aradan aylar geçmiş olmasına rağmen, İsrail her fırsatta özür dilemeyeceğini söylüyor. Türkiye İsrail ile ilişkilerinde hiç Mavi Marmara'dan bu yana Gazze'nin ambargosunun kaldırılması laflarını duyuyor musunuz?"

Kurtulmuş, tazminat meselesinin ise uluslar arası hukukun labirentlerine terk edildiğini söyledi.
Günün Önemli Haberleri