Kurtulmuş'tan AK Parti açıklaması

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme sürecinin devam ettiğini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme konusunun en kısa süre içerisinde çözümleneceğini söyledi.
 
Kurtulmuş, Irak İslam Partisi Genel Sekreteri Ayad el Samarrai'yi parti genel merkezinde kabul etti. 
 
Kabuldeki konuşmasında, bölge sorunlarının dış güçlere kalmadan kendi içinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, dünyanın en büyük gücünün kültür ve medeniyet olduğunu, bölge ülkelerinin bu anlamda güçlü olduğunu ifade etti. 
 
''Aynı medeniyetin, aynı kültürel havzanın insanlarıyız'' diyen Kurtulmuş, bölgede rejimlerin, hükümetlerin, ülkeyi yönetenlerin değişebileceğini, ancak bölge halklarının kıyamete kadar dostça, kardeşçe, arkadaşça aynı ümmetin fertleri olarak yaşayacaklarını belirtti. 
 
Irak halkının önce Saddam ve ''şebekesi'', sonra da işgal güçleri dolayısıyla ''inim inim inlediğini'' ve burada 2 milyon insanın hayatını kaybettiğini kaydeden Kurtulmuş, buna rağmen Irak'ın, demokrasinin iyi işlediği bir ülke olarak yoluna devam edeceğine inandığını vurguladı. 
 
Irak'taki etnik ayrımcılığa karşı olduklarını ifade eden Kurtulmuş, ''Bizim için Irak bir bütündür'' dedi. 
 
Bir gazetecinin sorusu üzerine AK Parti ile bütünleşme sürecinin işlediğini belirterek, ''Zamanı gelince kurucular kurulumuz toplanacak ve nihai kararı verecek. En kısa süre içerisinde çözümleneceğini ve bu sürecin biteceğini ifade etmek isterim'' diye konuştu. 
 
İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR
 
Irak İslam Partisi Genel Sekreteri Ayad el Samarrai de Türkiye'deki siyasi hareketleri yakından takip ettiklerini bildirdi. 
 
Türkiye'nin Irak'a yönelik yaklaşımından memnuniyet duyduklarını dile getiren el Samarrai, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti. 
 
İki ülkenin, diplomasinin yanı sıra kültürel ve geçmişten gelen ilişkileri bulunduğunu vurgulayan el Samarrai, bölge sorunlarının çözümü için ilişkileri güçlendirmenin gerektiğine dikkati çekti. 
 
Samarrai, Irak ile Türkiye arasındaki gerginliğin geçici olduğunu ve ilişkilerin olumlu hale geleceğine inandığını söyledi.
Günün Önemli Haberleri