Kurtulmuş, o saldırı için ne dedi?

Abone ol

Kurtulmuş, PKK'nın Aygün'ü kaçırmasına Meclis'e yönelik bir terör saldırısı olarak değerlendirdi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili olarak önemli fikirleri olan ve özellikle geçmişiyle yüzleşmesi konusunda ciddi çıkışları bulunan bir siyasetçi olduğunu belirterek, ''Bu, TBMM'nin 550 milletvekiline karşı yapılmış olan bir terör saldırısıdır'' dedi.

Uluslararası Üniversite Öğrencileri ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği (Wonder) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'nde iftar programı düzenlendi.

İftara katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Wonder ile kurulduğu günden beri birlikte olduklarını belirterek ''Viyana'da gerçekten güzel bir merkez ortaya çıktı. Takdiri ilahi, bizim medeniyetimizin çözülmeye başlaması Viyana Kuşatması'ndan sonra olmuştur. O süreçte bizim medeniyetimiz iddiasını kaybetmeye başlamıştır. Bizim medeniyet, bilim üretmekte, sanat üretmekte ciddi şekilde geri kalmıştır'' diye konuştu.

Batı medeniyetinin son 3 asırdır dünyaya egemen olduğunu anlatan Kurtulmuş, ''28 Şubat'tan kaçak gençlerimiz, aslında Viyana'da yeni bir tarihi adımın da öncüleri olduğunun farkında olmalıdır. Artık Batı dünyası o eski Batı dünyası değil. Fikir üretmiyor. Düşünce üretmiyor. Ciddi bir şekilde dünyada bir cazibe merkezi olma özelliğini kaybediyor. Yeryüzünün yeni bir çözüm beklediği bir dönemdeyiz. İşte Wonder, Batı ile ikinci karşılaşmamızın olduğu Viyana'da, böyle bir ortamda gerçekleştirdi'' ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş, ''Hüseyin Aygün daha evvel de Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili olarak önemli fikirleri olan ve gerçekten Türkiye'nin özellikle geçmişiyle yüzleşmesi konusunda ciddi çıkışları olan bir siyasetçiydi. Aynı zamanda geçmiş dönemlerde PKK'nın yapmış olduğu terör olaylarına, bir bölge milletvekili olarak tavır aldığını biliyorduk'' dedi.

KURTULMUŞ'TAN TÜRKİYE'YE BİRLİK ÇAĞRISI

Terörün geldiği boyutları göstermesi bakımından olayın fevkalade üzücü bir hadise olduğuna değinen Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti:

''Terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, milletin seçtiği, yani Dersim'de, Tunceli'de milletin oyuyla seçilmiş olan bir milletvekilinin kara yolunda yolunu kesiyor, kaçırıyor. Ciddi bir şekilde terör gücünü gösterme konusunda çok önemli bir adım atıyor. Kılıçdaroğlu'na telefonla dileklerimin, dualarımın sayın Aygün'ün en kısa zamanda salıverilmesi yönünde olduğunu ifade ettim. İnşallah en kısa zamanda terörün bütün imkanlarıyla sona ermesini sağlayacak kararlılığı Türkiye göstermelidir. Herkes, 'terör' diye adlandırırken, biz terörü, 'uluslararası terör siyaseti' diye adlandırdık. Artık herkes biliyor ki, PKK sadece bir terör olayından ibaret değil. Arkasında bir çok devletin de gücü olan bir örgüttür. AK Partililer'in, CHP'lilerin, MHP'lilerin, BDP'liler ve parlemanto dışındaki partilerin bütün Türkiye'nin ortak bir karar alması lazım.''

Böyle bir ortamda esas yapılması gerekenin, bütün Türkiye'nin tek bir vücut haline gelmesi olduğunu belirten Kurtulmuş, ''Siyasi partilerin terör konusunda da görüşleri farklı olabilir. Ortada çok açık bir vaka var. Bu, TBMM'nin 550 milletvekiline karşı yapılmış olan bir terör saldırısıdır. Terör konusunda, Kürt sorununun çözümünde farklı fikirlerimiz olabilir. Bugün bunu tartışılacağı gün değildir'' diye konuştu.

AK Parti ile birleştirmeyle ilgili soruya ise Kurtulmuş, ''Onun bir takvimi var. Kendi yolunda yürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu süreç sona erecek. Kararı HAS Parti'nin kurucular kurulu verecek'' dedi.

Günün Önemli Haberleri