Kurtulmuş ittifaka noktayı koydu!

Abone ol

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin ittifak arayışı içinde olmadığını söyledi.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinden ayrılarak AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanladı. Kurtulmuş,"Bunlar Has Parti'nin önünü kesmek için ortaya atılan iddialardır" dedi. Has Parti'nin başka partilerle ittifak yapıp yapmayacağı sorularına ise "Has Parti yoluna yalnız devam edecektir" sözleriyle noktayı koydu.

Numan Kurtulmuş, NTV Canlı Yayını'nda Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra siyasi arenada yaşanacak değişimlere ilişkin soruları yanıtladı.

İTTİFAK PROJEMİZ YOK

Partisinin ittifak projesi olmadığını açıklayan Kurtulmuş, "Seçim sürecinde diğer partilerden bir çağrı olursa karşılık verir misiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Seçime 100 gün var. Has Parti'nin hiçbir ittifak projesi yok. Türkiye'de siyasal programlar gitmekte olan projelerdir. Has Parti ise Türkiye'nin geleceği için projeler üretmektedir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Herkes ittifak tartışmaları yapmak yerine, 12 Eylül'ün ortaya koyduğu seçim yasası, siyasi parti yasası, seçim barajları gibi anti demokratik uygulamaları tartışsa çözüme daha kolay ulaşırız. Ön seçimler artık yok. İnsanlar tanımadıkları bilmedikleri kişileri TBMM'ye gönderiyorlar. Göstermelik demokrasi kabul edilemez. Demokrasi denilen şey, oy vermekten ibaret değildir.

BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ

Has Parti halkın sesini iktidara taşıyacak bir sistem arıyor. Bizim amacımız sivri sinekleri kurutmak değil, bataklığı kurutmaktır. Eskiler, 'siyaset takdir ve tasviptir' derler. Türkiye'nin her yerinde Has Parti'ye ilgi var. Önümüzdeki 100 günde takdiri tasvibe çevireceğiz."


MİLLİ GÖRÜŞ ALPARSLAN'DAN BERİ VAR

Hoca Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonraki süreci ve Milli Görüş'ü da değerlendiren Kurtulmuş, 28 Şubat'la ilgili ilginç bir analiz yaptı:

"Milli Görüş, Sultan Alparslan'dan beri var olan medeniyet değerlerinin bütünüdür. Erbakan hocamızın, Türkiye'ye önemli katkıları olmuştur. Milletimiz hocamıza cenazesinde kadir şinaslık göstermiştir. Özal'a gösterdiği ilgiyi Erbakan'a da göstermiştir.

28 Şubat'ın anti demokratik süreci sonuçları itibariyle 12 Eylül'den daha başarılı bir süreçtir. Sosyolojik bir süreçtir. Türkiye'nin yolunu, rotasını değiştiren bir süreçtir. Erbakan'ın cenazesine katılan vatandaşlar, bir anlamda 28 Şubat'tan beri biriktirdiği öfkesini ortaya koymuştur. Halkın üstünden silindir gibi geçen bir süreçte birikenler cenazede ortaya koydu." 

Günün Önemli Haberleri