Kurtulmuş ittifak için ne dedi?

Abone ol

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin güncel siyasi gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, diğer partilerle ittifak yapacağı yönündeki iddiaları yanıtladı. Türkiye'deki siyasetin kutuplaştırıldığının altını çizen Kurtulmuş, siyaseti kutuplaştıran, 'oylar bölünmesin' siyaseti yapan hiçbir ittifakın içinde olmayacaklarını açıkladı.

Numan Kurtulmuş, Habertürk'te katıldığı bir programda Has Parti'nin Haziran'daki genel seçimlere yönelik parti programını ve Türkiye'nin güncel siyasi gelişmelerini değerlendirdi.

Kurtulmuş, AK Parti ve CHP'nin aynı siyasi anlayışla hareket ettiği ve çeşitli polemiklerle Türkiye'nin gerçek siyasi sorunlarının üstünün kapatıldığını söyledi. Türkiye siyasetinin en önemli sorunun 'seçim barajı' olduğunu da kaydeden Kurtulmuş, "Neden 12 Eylül'ün bir ürünü olan barajı tutuyorsunuz. Bu kendine demokratlıktır" dedi.

YÜZDE 18 OY ÇÖPE GİTTİ

"Hem iktidar hem muhalefet oylar bölünmesin diye. İkinci dünya savaşından, soğuk savaş döneminden kalma kutuplaşma siyasetini kullanıyorlar. Bu siyaset 21. yüzyıla uygun değil. Hem CHP hem de AK Parti de aynı siyaseti yapıyor. Türk halkının yüzde 18 oyu çöpe gitti. Kimse vatandaşa senin oyun değerli, diğerinin oyu değersiz diyemez. Dünyayı sarsan füze kalkanı, Wikileaks belgeleri konuşulmuyor bile. Bir heykel tartışması başladı. O heykel ucube olsa şahane olsa ne olur. Yıllardır kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen bir heykeli Türkiye 10 gün tartıştı. Aynı şekilde içki tartışması üzerine yürütülen 'aksıran, tıksıran' tartışmaları da öyle. Realite bu değil. Bunlar bütünüyle sandığa yönelik tartışmalar ve bu tartışmalara katılan CHP'de hükümetin değirmenine su taşıyor."

HİZBULLAH-HÜKÜMET İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta sonu 'AK Parti Hizbullah'la işbirliği yapıyor' sözlerinin anımsatılması üzerine ise Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'na 'iddialarını kanıtla' çağrısında bulundu:

"Hizbullah'la ilgili ortaya atılan iddia çok ciddidir. Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir iddiayı ortaya atıyorsa gerekçelerini de açıklamalıdır. Aksi takdirde, yasa dışı bir örgüte prim veriyor iddiası kamuoyu vicdanını rahatsız eder."

SORUMLU TBMM VE İKTİDARDIR

Yargıda olaylı tahliyelere de değinen Kurtulmuş, "Yargı reformunu yapmak yargıçların görevi değil, parlementonun ve iktidarın görevidir" dedi.

"Mahkemelerin üzerinde fevkalede iş yükü var. Öncelikle mahkemelerin daha kolay karar verebilmesinin önü açılmalıdır. Bir ülke ülke fakir olabilir, kaynakları kıt olabiir ama adalet duygusu zedelenirse o ülke çöker. Adalet sisteminin teknik olarak iyileştirilmesi, hızlı karar almasının sağlanması için yargı reformuna ihtiyaç var. Ancak bizde hala Osmanlı döneminden kalma yasalar var. Peki bunu kim yapacak? Bu yargıçların, mahkemelerin, Yargıtay'ın görevi değil. TBMM'nin ve dolayısıyla mecliste çoğunluğu olan iktidarın görevidir. Adama sormazlar mı '8 yıldır iktidardasınız. Niye gerekli adımları atmadınız?' diye.Türkiye'deki sorun kurumların birbirleri üzerindeki yönetim iddiasıdır. Olması gereken, yasama yürütme ve yargının birbirinden ayrı olması ve milletin denetimine açık olamsıdır. Bir tek Sayıştay'ı millet denetleyebiliyor. Böyle bir demokrasi olabilir mi?" 

Günün Önemli Haberleri