Kurtulmuş Erdoğan'ı kime benzetti!

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubunu Kenan Evren'e benzetti

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AKP'nin özellikle üzerinde durduğu "siyasi istikrar" meselesini geri tepecek bir argüman olarak gördüğünü ifade ederek, "Ne istikrarı, neyin istikrarı? Yoksullukta, kavgada, gürültüde, gelir dağılımda istikrar... İstikrar matah bir şey olsaydı 10 gün öncesine kadar Libya dünyanın en istikrarlı ülkesiydi. Tek başına istikrar bir anlam ifade etmez" dedi.

Kurtulmuş, Erdoğan'ın üslubunu Kenan Evren'e benzetti.

Kurtulmuş, gazete ve televizyonların temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada partisinin seçim stratejisini anlatan Kurtulmuş, Has Parti ile yeni bir terkip oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, hayatlarının hiçbir döneminde bir araya gelmemiş insanların Has Parti çatısında aynı şeyleri söylediklerini ifade etti. Partisine 'Nuh'un gemisi' benzetmesi yapıldığını hatırlatan Kurtulmuş, "Kim bizim partinin görüşlerini kabul ediyorsa herkesle beraber olacağız. Süryani var, Ortodoks var, Katolik var, Ermeni var, Rum var, Alevi var, Caferi var, Kürt, Türk, Suniler var; Türkiye'de ne varsa hepsi var yönetim kurulunda" diye konuştu.

ADAYLARI TEŞKİLATLAR BELİRLEYECEK

Has Parti'nin toplumda karşılığının olduğunu, bu partinin "tuttuğunu" söyleyen Kurtulmuş, seçmenin de "bir dahaki sefer mutlaka size oy vereceğim" dediğini belirtti. Ancak Kurtulmuş, seçmenden 12 Haziran 2011'de seçimlerinde oy istediğinin de altını çizdi. Seçimlerde baraj endişelerinin olmadığını da ifade eden Kurtulmuş, herhangi bir parti ile ittifak yapmayacaklarını kaydetti. Kurtulmuş, milletvekili adayı belirleme sürecinde ise ağırlığı teşkilatlara vereceklerini, sadece delegelerin değil, üyelerin de adayları tespit etmelerini sağlayacak bir sistem oluşturacaklarını kaydetti.

AKP SEÇMENİ 'ERDOĞAN'DAN SONRA NUMAN BEY BAŞBAKAN OLSUN' DİYOR

Kurtulmuş, kendisinin AKP'den milletvekili adayı gösterilmesi gibi bir durumun olmadığını belirterek, ancak bazı AKP'li vekillerin ve parti yöneticilerinin bu anlamda bir düşünceleri olduğunu da sözlerine ekledi. Bunu bir "iyi niyet temennisi" olarak gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, "AKP içinde seçmenine sorulan; 'Tayyip Bey'den sonra kim Başbakan olsun?' sorusuna, 'Numan Bey' ismi çok önce çıkıyor. Bu iyi bir şey ama bu aynı zamanda bu seçim için riskli bir şey. Biz nihayetinde muhalefetiz, biz AK Parti'yi özgürlük, adaletin tesis edildiği bir Türkiye konusunda, statükonun bu kadar ayarları bozulmuşken üstüne gitmeyen tavrı konusunda AK Parti'yi sıkıştırıyoruz, sıkıştırmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

İSTİKRAR'I GERİ TEPECEK BİR ARGÜMAN OLARAK GÖRÜYORUM

Seçim stratejilerini iki ayağın üzerine oturttuklarını belirten Kurtulmuş, "Üslup ve kamplaşma milletin en çok rahatsız olduğu şey. Bu bizi daha öne çıkartan bir şey. İkincisi ise iktidarın ısrarla kaçırdığı konu ekonomik meseleler; işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, fukaralık..." diye konuştu. "İstikrar" meselesini ise geri tepecek bir argüman olarak gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, "Ne istikrarı, neyin istikrarı? Yoksullukta, kavgada, gürültüde, gelir dağılımda istikrar... İstikrar matah bir şey olsaydı 10 gün öncesine kadar Libya dünyanın en istikrarlı ülkesiydi. Tek başına istikrar bir anlam ifade etmez" dedi.

BAŞBAKAN'IN KENAN EVREN USLUBUYLA KONUŞMASINI ANLAMIYORUM

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın iki partili sistem söylemi ise Kenan Evren'in üslubuna benzetti. Kurtulmuş, "Her şeyi anlarım ama Sayın Başbakan'ın Kenan Evren üslubuyla konuşmasını anlamıyorum. Kenan Evren, 'Ben şöyle sağdan, şöyle soldan bir parti istiyorum' demişti. 30-31 sene geçmiş bunun üzerinden. Şimdi Sayın Başbakan aynı şeyi söylüyor; 'iki partili bir sisten istiyorum' diyor. Anayasa meselesiyle de dalga geçiyor. Millet sana oy verdi, 12 Eylül 2010'da. Niye hala Kenan Evren'le hesaplaşmıyorsun? 10 dakika alır bu yasayı çıkarmak. Bunları yapmıyor. 12 Eylül rejiminin bütün ana hatlarını koruyor ve onun üzerinden bir istikrar oluşturmaya çalışıyor. Tam da zaten 12 Eylül'ün istikrarı buydu; bu istikrar ve kendine demokrat tavrı" diye konuştu.

CHP BELLİ BİR NOKTAYA GELİYOR, SONRA YIKIYOR

Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'um TSK için söylediği 'kağıttan kaplan' sözlerini de hatırlatarak, "Allah herkese CHP gibi bir ana muhalefet nasip etsin, adam kalkıyor 'kağıttan kaplan' diyor bütün iş bitiyor. CHP'li arkadaşlara onu dedik; 'sağ olun elinize sağlık, bütün her şeyi yıkıyorsunuz. Belli bir noktaya gelince oluk gibi AK Parti'ye oy kaydırıyorsunuz" dedi.

BİZE ÇOK TARAFLI BİR KOMPLO YAPILDI

Saadet Partisi'den ayrılma sürecine de değinen Kurtulmuş, "Geçmişe baktığımızda, bize karşı çok taraflı ve çok açık bir komplonun içersine sokulduk o süreçte. Onun temel nedeni de son Mayıs ayında yapılan kamuoyunda yoklamalarında Saadet partisinin ciddi şekilde yüzde 10 barajına yakın görünüyordu. Şimdi çok daha net anlaşılıyor ki Numan Kurtulmuş'u doğrudan doğruya bitirmek, hem de bizim yönetimimizde bir partinin yüzde 10 barajını aşmaması için çok derin, çok komplike, sadece bir tek grup değil çok taraflı bir komplo ile karşı karşıya kaldık" dedi.

Kurtulmuş, "Yıllardır siyasetin içindeyiz, hayret ediyorum; yıllardır bütün davalarını kaybetmiş olan Erbakan Hoca, bütün davalarını neredeyse bir günde kazandı. Mahir Kaynak'ın dediğine bakalım; 'kime yarıyorsa komplonun sonuçları, komplonun kaynağında onlar vardır" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri