Kredi borcu varken yeni kredi alınabilir mi?

Abone ol

Konut, taşıt ya da ihtiyaç kredisi…Hangi kredi türü olursa olsun krediler nakit paraya ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda. Bütçeye uygun doğru ödeme planı yapıldığında tüketici, kredi ödemelerinde herhangi bir sorun yaşamıyor. Peki ödenmekte olan kredi varken yeni kredi çekilebilir mi?

Halihazırda ödemekte olduğunuz krediniz varken aynı bankadan ya da başka bankadan yeni kredi alabilirsiniz ama bunun iki şartı var. Bu şartlardan ilki kredi notunuzun yeterli olması.

Kredi alabilmek için en önemli kriter kredi notu. Kredi notunuz yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de artıyor. Ödemekte olduğunuz mevcut bir krediniz varken yeni bir kredi almak istediğinizde de kredi notunuza bakılıyor.

GELİRİNİZ YENİ KREDİYE YETMELİ: Ödemekte olduğunuz bir krediniz varken yeni bir kredi alabilmek için gereken diğer şart gelir durumunuz. Yasal olarak aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir toplam hane gelirinin %50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Hane gelirine, aynı evde yaşadığınız aile bireylerinin gelirleri dahildir. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Yeni bir kredi çekmek istiyorsanız hane gelirinin %50’sini hesaplayıp, bu miktardan mevcut aylık taksit ödemelerini çıkartıp kalan tutar yeni alacağınız kredinin aylık ödemesi olacak şekilde kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Kredi borcunuzu ödeyemediyseniz ve 90 günlük süreyi aşarak yasal takibe girdiyseniz herhangi bir bankadan yeni bir kredi çekebilmeniz maalesef mümkün değildir.

BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ: Birden fazla krediden bahsetmişken bunun tam tersi durum olan borç transferi kredisinden bahsetmemek olmaz. Bankalara birden fazla kredi borcunuz varsa ve hepsini takip etmekte zorluk yaşıyorsanız yine kredi notunuzun yeterli olması şartı ile tüm borçlarınızı tek bir bankanın çatısı altında birleştirebilirsiniz. Borç transferi kredisi ile var olan tüm borcunuz tek bir kredi borcu olarak bir bankada toplanır, yeniden vadelendirilir ve böylece her ay tek bir yere düzenli ödeme yaparsınız.

Günün Önemli Haberleri