Konyalı ünlü yazar yaşama veda etti

Abone ol

Konya'nın tanınmış yazarlarından Seyit Küçükbezirci hayata veda etti. Konya kültünün kilometre taşlarından biri olan Küçükbezirci bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Bir süredir kanser tedavisi gören duayen gazeteci Seyit Küçükbezirci hayatını kaybetti. Merhumun cenazesi yarın öğle namazını müteakiben Araplar Ak Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Konya'nın değerli kültür adamlarından, ömrünün kırk yılını basma vermiş bir isim olan Küçükbezirci, lise çağından itibaren basının içinde yer almış, değişik kademelerde kültür ve sanatımıza, fikir hayatımıza katkıda bulundu.

Konya Türküleri "Issız Yuvalar”, Türkler de Bulutları Sağabilir, Köy Kooperatifleri Kalkınma Rehberi, Yapı Kooperatifleri Rehberi, Tarla ve Havuz Balıkçılığı gibi kitapların; folklor, röportaj dizi yazılarının ve binlerce günlük yazının sahibi olan Küçükbezirci; 1958'den günümüze, basın-fikir-sanat hayatının içindeydi. Küçükbezirci, Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği Başkanlığını yürütüyordu.

Günün Önemli Haberleri