Koalisyon için gizli geçit iddiası!

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin MHP ile koalisyon kurması gerektiğini söylerken ilginç bir iddia daha ortaya attı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Dışişleri Konutu ile Başbakanlık konutları arasında gizli bir geçit olduğunu iddia etti. Erdoğan ile Davutoğlu'nun bu gizli geçiti kullanarak görüştüğünü söyleyen Destici, ikilinin koalisyon görüşmeleri için zaman zaman yine bu geçiti kullanarak bir araya geldiklerini ileri sürdü.

Mustafa Destici, partisinin eski genel başkan yardımcılarından Rahmi Bılyık'ın Eskişehir'de vefat eden annesinin cenaze törenine katıldı. Çamlıca Mahallesi'ndeki Hacı Zeynep Camii'nde öğle namazı ardından düzenlenen cenaze töreni sonrasında soruları yanıtlayan Destici, Dışişleri Konutu ile Başbakanlık Konutu arasında gizli bir geçit olduğunu iddia etti.
 
"KOALİSYON KONULARINI GÖRÜŞÜYORLAR"
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arzulu bir şekilde erken seçim istediğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise bir koalisyon hükümetinde partisinin yer almasından yana olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun bu konuları konutlarının altındaki yoldan geçip biraraya gelerek görüştüklerini öne süren Destici şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı subay evlerinde oturuyordu henüz köşkün içindeki bu 16 bin metre karelik konut bitmediği için biz o konut bitene kadar orda oturur diye bekliyorduk ama kendisi Dışişleri konutuna taşındı. Sayın Başbakan da Başbakanlık konutuna taşındı biliyorsunuz. Acaba neden böyle bir taşınma gerçekleşti, niye sayın cumhurbaşkanı saraydaki konutun bitmesini beklemeden Dışişleri konutuna taşındı diye merak ederken bu merakımız giderilmiş oldu. Çünkü Dışişleri konutu ile Başbakanlık konutu altında bir geçiş var. Geçiş olduğu bilgisine ulaştık. Ve sayın Başbakanın, sayın Cumhurbaşkanının kamuoyunun gözünden ırak dönem dönem o alttaki bağlantı yolundan geçerek bir araya geldikleri ve konuştukları bilgisine ulaştık. Herhalde bu görüşmeler ve konuşmalar neticesinde bir koalisyon mu kurulacak, erken seçime mi gidilecek, herhalde burada sayın Başbakanla sayın Cumhurbaşkanın bu görüşmelerinden çıkacak sonucun ben etkili olacağını düşünüyorum."
 
"KOALİSYON MHP İLE OLSUN"
 
CHP'nin de MHP'nin de koalisyon hükümeti kurulmasından yana olduğunu ifade eden BBP genel başkanı Mustafa Destici, "Bize göre bir samimi hükümet kurulacaksa şu anda bunun en doğal ve en tabii olanının Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında kurulabilineceğini görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'HDP ile bir koalisyonda yokuz' açıklamasını doğru yerinde bir görüş olarak buluyoruz ve destekliyoruz" dedi.

2015 DİYANET İMSAKİYESİ TÜM İLLERİN LİSTESİ TIKLAYIN
Günün Önemli Haberleri