Kışanak aday olacak mı? Açıkladı!

Abone ol

BDP milletvekili Gültan Kışanak hakkında çıkan belediye başkanlığı adaylığı konusunda konuştu.

BDP’de belediye başkan aday adaylıkları konusunda partinin uzattığı başvuru süresi bugün sona ererken, kadın kotasından Diyarbakır’da BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Mardin’den ise Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün aday olacağı iddia ediliyor.

Yerel seçimlerde partilere aday adayların başvuruları devam ederken, gözler ilk kez bir kadının Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacağı Diyarbakır ve büyükşehir olan Mardin belediyeleri ile BDP’nin burada göstereceği ve destekleyeceği adaylara çevrildi.

BDP’de aday adaylarının partiye başvuru süresi bugün dolarken, kadın kotasının uygulandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne şimdiye kadar hiç kimsenin aday adayı olarak başvurmadığı belirtildi. BDP’nin Diyarbakır’da partinin Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı aday göstereceği, Mardin’de ise siyasi yasağı olan Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk’ü destekleyeceği iddia edildi.

"KADINLARIN DENEYİMSİZLİKTEN KAYNAKLI TUTUKLUĞU SÖZ KONUSU OLABİLİR"

BDP Eşbaşkanı Kışanak, adaylığının söz konusu olmadığını söyledi. Kışanak, partinin eşbaşkanı olduğunu ve delegelerin oyu ile resmiyette olmasa dahi fiili olarak eşbaşkan seçildiğini, belediye başkan adayı olmasının istenebileceğini ancak, mantığını doğru bulmadığını belirterek, "Ben partinin eşbaşkanı olarak, aday arkadaşlarımızın seçim kampanyasını yürütecek ve onların en yüksek oy ile seçilmelerini sağlayacağız. Adaylığım asla söz konusu değildir" dedi.

Kadın kotasının uygulandığı yerde kadın aday adayları başvurularının az olmasını da değerlendiren Kışanak, "Kadın arkadaşlarımıza tekrar bir çağrıda bulunuyorum. Demokratik haklarını kullanmalarını ve başvurularını yapmalarını istiyorum. Hem BDP kadın meclisinde, hem de Kürt Kadın hareketinde kadın aday sıkıntısı yoktur. Rekabet ve yarış konusunda kadın arkadaşlarımızın deneyimsizliğinden kaynaklanan bir tutukluluk söz konusu olabilir" dedi.

"ADA’YA GİTMEDE SARKMALAR OLUYOR"

İmralı Adası’nda BDP heyetinin Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerin de devam edeceğini söyleyen Kışanak, "Daha önce hükümet ile yaptığımız görüşmelerde ayda iki kez heyetlerin oraya gitmesi benimsenmişti. Ancak, sarkmalar meydana geliyor. Her görüşme için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmamıza gerek yok, yaptığımız görüşmelerle yeniden adaya BDP heyeti gidebilir" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri