Kimse darbeyi aklının ucundan geçirmesin

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ona eren Ergenekon davasının mahkeme kararlarını değerlendirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mahkemenin Ergenekon Terör Örgütü hakkında verdiği kararı, ''Türkiye'de darbe girişimlerine müsaade edilmemeli. Türk toplumu bu darbeler yüzünden özlediği bir ülkeye kavuşamamıştır. Kimse darbe suçuna tevessül etmemesi gerektiğini artık bilmelidir.'' sözleriyle değerlendirdi

Ankara'da bulunan medya kuruluşlarının temsilci ve haber müdürlerine iftar yemeği veren BBP lideri Destici, sona eren Ergenekon davasının mahkeme kararlarını değerlendirdi. Kararlara baktığında iki şeye çok üzüldüğünü belirten Destici, ''Bunlardan biri, Genelkurmay Başkanı ve iş dünyasının önemli isimlerinin ceza almasına insani duygularımla üzüldüm. İkincisi, devlette üst düzey noktalara gelmiş kişilerin hükümeti yıkma organizasyonu içinde yer almalarına üzüldüm. Türkiye bunları yaşamamalıydı.'' diye konuştu.

DARBELERE KARŞI ORTAK TAVIR

Türkiye'da darbe girişimlerine müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Destici, ''Siyasi partiler, sandığa millet iradesine karşı bir darbe girişimi varsa buna ortak tavır sergileyip darbelerin karşısında durmalıdırlar. Ben buna inanıyorum. Bir daha kimse darbeleri aklından geçirmemelidir. Buna müsaade etmeyecek düzenlemelerde yapılmalıdır. Suçun karşılığının mutlaka hakkaniyet içinde verilmelidir. Bundan kimsenin şüphesi olamaz. Kurunun yanında yaşın yanmasına da müsaade edilmez. Böyle bir şey varsa Yargıtay safhasında düzeltilir.'' şeklinde konuştu.

"KİMSE DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMAMALI"

Mahkeme kararlarını beğenmeyenlerin ''durumdan vazife çıkartıp'' toplumu kamplaştırmaması gerektiğini belirten Destici, "Buradan yola çıkarak toplum kamplaştırmamalı, kimse sokaklardan medet umarak bunu sokaklara taşımamalı. Hukaka saygı gösterilmelidir.'' dedi.

"DARBELER ÜLKENİN ÖZLENEN DÜZEYE GELMESİNİ ENGELLEDİ"

Ergenekon davasının sonuçlanması hakkında Destici, ''Savcı ve hakimlerin haksızlık yaptığını iddia edemeyiz. Daha hukukun birinci aşaması sona ermiştir. Yargıtay aşaması vardır. Bu kararlar bazılarının hoşuna gitmemiş olabilir ama yargının verdiği karara herkes saygılı olmalıdır. Türk toplumu bu darbeler sayesinde özlediği ve beklediği düzeye gelememiştir. Bir daha kimse darbeyi aklından geçirmemeli ve buna müsaade etmeyecek düzenlemeler yapılmalıdır. Suçun karşılığının mutlaka verilmesi hakkaniyet, içinde verilmesi gerekiyor. Kurunun yanında yaşın yanmasına da müsade edilmemeli. Varsa bir hata zaten Yargıtay sahfasında düzeltilir.'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri