Kime arpalık veriyorsun!

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin vakıf kurmasını öngören tasarıyı eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunma hakkı getirilerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurunun önünün kapatıldığını savunan Kaplan, bireysel başvurunun da yaklaşık 200 lira harca bağlandığını anımsattı. Kaplan, bireysel başvuruların harca tabi olamayacağını ifade etti.

Tasarıyla, bireysel başvuru hacının yüzde 30'unun vakfa aktarılmasının öngörüldüğünü anlatan Kaplan, "Yargıya, kışlaya akçeli işler girerse güçler ayrılığı ilkesinden bahsetmek mümkün olmaz" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, "Her ne kadar ismimiz mahkeme ise de yaptığımız iş siyaset" dediğini anlatan Kaplan, "Bundan sonra ticaret de var" diye konuştu.

Hasip Kaplan, tasarının iki haftadır TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde olduğunu, ancak geçen hafta iki gün toplantı yeter sayısı bulunamadığı için görüşmelere geçilmediğini belirterek, "Nedir derdiniz? Ya geri alın ya da kime arpalık veriyorsunuz açıklayın. Vakfı kim istedi, çıksın ortaya" dedi.

Kılıç'ın, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ilişkin eleştirilerine cevap veren Kaplan, "Bizi darbe anayasasını değiştiremedik diye suçluyor. Darbe anayasasını sizden iyi uygulayan oldu mu?" ifadesini kullandı.

Kaplan, bir gazetecinin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a sözlü müdahalesini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Orada yaşananları bütün boyutuyla kabul edilemez buluyoruz. Uluslararası diplomatik bir resepsiyonda asla yaşanmaması gerekirdi" dedi.

Günün Önemli Haberleri