Kılıçdaroğlu'nun Ankara planı CHP'de depreme yol açtı

Abone ol

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri tıkandı. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan aday çıkarmayıp İyi Parti’nin adayına destek verme fikri, partide tepkiye yol açtı. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, krizdeki son durumu yazdı.

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak pazarlığında ilerleme sağlanamadı. Ankara'da Mansur Yavaş'ın hangi partiden aday olacağı bilmeceye dönüştü.

Akşener'in Mansur Yavaş’ın İyi Parti’den ortak aday olması ısrarına Kılıçdaroğlu, olumlu yanıt verdi. Ancak bu kez de Mansur Yavaş, İYİ Parti'den ortak aday olmak istemedi. CHP ile İYİ Parti arasındaki çözülemeyen Ankara düğümünü kaleme alan Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, edindiği kulis bilgileri köşesinde aktardı. 

MANSUR YAVAŞ CHP'NİN ORTAK ADAYI OLMAK İSTİYOR
Acet yazısında "Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde yaptırdığı anketlerden söz ettiği, 2014 seçimlerini yarım puanla kaybettiğini hatırlattığı, CHP’den aday olması halinde İyi Parti’nin desteği ile önde göründüğünü ama tersi durumda seçimlerin riskli olduğunu anlattığı söyleniyor." ifadelerine yer verdi.

"CHP'NİN BİTİŞİ ANLAMINA GELİR"
CHP’nin Ankara’dan aday çıkarıp çıkarmayacağı meselesi partide huzursuzluğa yol açtığını yazan Acet, görüştüğü CHP’de Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan bir ismin kendisine “Eğer CHP olarak Ankara’dan aday çıkarmazsak bu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da, CHP’nin de bitişi anlamına gelir.” dediğini aktardı.

Günün Önemli Haberleri