Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 10 Mc Kinsey sorusu

Abone ol

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Amerikan danışmanlık firması McKinsey ile anlaşmaya karar verilmesine ilişkin 10 soru yöneltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu Amerikan danışmanlık firması McKinsey ile anlaşmaya karar verilmesini eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda şu 10 soruyu yöneltti:

1. Erdoğan’a göre, yaşadığımız ekonomik krizin sorumlusu dış güçlerdi. Dış güçlerin başında da Amerika ve Trump geliyordu. Peki, krizi aşmak için kimden liderlik istiyorsunuz? Bir Amerikan danışmanlık şirketinden. Bizi batırıyorlar dediğiniz bir ülkenin şirketinden sizi kurtarmasını hangi akılla istiyorsunuz?

2. Erdoğan’a göre bunlar, ezanımıza, bayrağımıza saldıranlardı. Peki, ezanımıza, bayrağımıza saldıranlardan para karşılığı yardım istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız? Hangi yüzle bu anlaşmayı yaptınız? Daha acı olanı ise, bu tutumunuz, biz bu ekonomiyi yönetemiyoruz, gelin siz yönetin anlamına gelmiyor mu?

Berat Albayrak'tan flaş McKinsey açıklaması!

3. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi olacak ve bu Ofis’te de 16 bakanlıktan temsilci olacak. Bunların aldıkları her karar, yaptıkları her uygulama, düzenledikleri her rapor üç ayda bir McKinsey tarafından kontrol edilecek. Türkiye’de bunu yapacak kurum, kuruluş ya da şirket yok mu? Bunu içinize nasıl sindirdiniz?

4.Devletin kozmik odasını FETÖ’ye teslim ettiniz. Şimdi de devletin tüm mali bilgilerini; ezanımıza, bayrağımıza saldıranlara teslim edeceksiniz. Bunu hangi ahlaki temele dayanarak yapacaksınız?

5. Size Türkiye’de liderlik yapacak olan McKinsey’e, bu işi ihaleyle mi yoksa birilerinin tavsiyesi üzerine mi verdiniz? Tavsiye üzerine verdiyseniz, size bu şirketi kim ya da kimler önerdi?

6.Bu anlaşmanın tutarı, kapsamı ve süresi nedir? Bunları açıklayacak mısınız? Biliyorum ki açıklayamayacaksınız. Ezanımıza, bayrağımıza saldıranlar bunu biliyorlar ama necip Türk Milleti bunu öğrenemeyecek. Bu tutum aynı zamanda sizin gayrı yerli ve gayrı millî karakterinizi göstermiyor mu?

7. Diyorsunuz ki söz konusu danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacaktır. Fonksiyonsuz ve yetkisiz bir şirkete hangi vicdanla milyonlarca dolar para ödeyeceksiniz? Fonksiyonsuz ve yetkisiz bir şirket neden üç ayda bir 16 bakanlığı denetlesin?

8. Allah aşkına, neyin nasıl tasarruf edileceğini Türkiye’de hiç kimse bilmediği için mi McKinsey firmasından milyon dolarlar ödeyip görüş alacaksınız?

9. Sevgili Erdoğan 15.03.2015 tarihinde Balıkesir’de yaptığın konuşmada ‘Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye de öyle yönetilmelidir’ diyordun. McKinsey ile yapılan anlaşma, devleti bir şirket gibi yönetme arzusundan mı kaynaklanmaktadır? Bu anlayış hanedan devlet anlayışı değil midir?

10. McKinsey’nin üç ayda bir düzenlediği raporları kamuoyuna açıklayacak mısınız? Açıklamazsanız, ezanımıza, bayrağımıza saldıranlar raporları bilecek ama bizler, 600 milletvekili dâhil, öğrenemeyeceğiz. Bu sizin vatanseverlik anlayışınızı mı yansıtıyor?"

'ANLAŞMAYI İPTAL ET, UÇAĞI İADE ET'
Kemal Kılıçdaroğlu, McKinsey ile anlaşmanın iptal edilmesi vurgusunu yaparak şunları söyledi:

"Şimdi Türkiye Cumhuriyeti ekonomisini yönetimini Amerikalılara teslim edeceksin. Milletin önüne çıkacaksın yüzün kızarmadan yerli ve milli diyeceksin. Saraydaki zaata çok açık söylüyorum onur, gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et, uçağı da iade et."

Günün Önemli Haberleri