Kılıçdaroğlu'na niye talip oldun tepkisi

Abone ol

Türbana dolanan CHP, Cindoruk'un dilinde. Daha doğrusu 'ben çözerim' diyen Kılıçdaroğlu hedefte..

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, türban konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'bu işe talip olduğunu' söyleyerek, yapmaması gereken bir şeyi yaptığını savundu.

Anayasa Mahkemesi ve AİHM’in kararlarına işaret eden Cindoruk, “Bu iki hüküm varken, nasıl olup da partiler anlaşsa bile bunu aşacaklar” diye sordu.

TÜRBAN FRANSIZCA KELİME

Cindoruk yaptığı açıklamada, türban sorununa değindi. DP iktidarında ezanın Arapça okunmasına müsaade edilmesine rağmen o dönemde bile bir türban veya başörtüsü meselesi olmadığını belirten Cindoruk, “Bizim literatürümüzde türban diye bir hadise yok. Türban çünkü Fransızca bir kelime ve Fransızların giysisi ya da Avrupalıların giysisi, şimdi son günlerde söylendiği gibi daha çok rahibelerin kullandığı bir sitil. Bizde başörtüsü var. Her zaman başörtüsü serbest kalmıştır" dedi.

ÇÖZEMEYECEK OLDUKLARINI ANLADILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir siyasetçinin yapmaması gereken bir şeyi yaparak ‘bu işe talip olduğunu’ ifade ettiğini belirten Cindoruk, şöyle devam etti:

“Sayın Kılıçdaroğlu hevesli olduğunu söyleyince hükümet partisi ve başbakan Kılıçdaroğlu’nun üzerine yüklendi. Şimdi çözemeyecek olduklarını anladılar, az önce söylediğim gibi muhkem karineler var. Şunu yapıyor belki iktidar partisi, Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştiriyor, Anayasa Mahkemesi kararını değiştirebilir, baştan sona değiştirebilir içtihatlar değişebilir. Bunu yaptırmaya uğraşıyor. Bir başka şey yapıyor, benim gördüğüm bir yasa ile eğer bu türban işini çözmeye kalkışırsa CHP’nin dava açmasını önlemeye çalışıyor. CHP dava açmazsa bu yasanın iptali için normal mahkemelerden bir karar gelmesi lazım. O da uzun bir süreç.”

Günün Önemli Haberleri