Kılıçdaroğlu ve Ahmet Türk'le otelde gizlice buluşan medya patronu kim?

Abone ol

CHP ve HDP'nin Mart 2019'daki yerel seçimlerde ittifak yapacağı" iddiaları güçleniyor. Ahmet Türk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da bir oteldeki gizli toplantısına katılan medya patronu merak konusu oldu.

CHP-HDP ittifakı ete kemiğe bürünüyor. Milliyet yazarı Talat Atilla, 11 kasım tarihli köşe yazısında 8 Kasım sabahı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Türk ve bir medya patronunun Ankara'daki bir otelde gizlice görüştüğünü gündeme getirdi.

Talat Atilla, iki saate yakın sürdüğünü belirttiği görüşmede yaşanan diyaloglara da yer verdi. CHP-HDP flörtüne dair Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Ankara'daki bu gizli buluşmayı "Bir otelde basıldılar" başlıklı yazısında kaleme aldı.

NEDEN İSMİNİ KARARTIYORLAR?
(...)Gizli ittifak görüşmesi yaparken bir otelde basıldılar.  Kılıçdaroğlu’nun riyasetinde gerçekleştirilen görüşmeye, HDP siyasetinin güçlü ismi Ahmet Türk ve kimliği bilinmeyen bir basın patronu katıldı. 

Ben en çok o basın patronunu merak ediyorum.  Göğüslerini gere gere, “demokrasiden yana olan bütün partilerle işbirliği yapmaya hazırız” diyorlar da, toplantılarını neden gizli mahfillerde yapıyorlar?  O basın patronu kim?  Neden ismini karartıyorlar? 

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamı

GİZLİ BULUŞMADA NELER KONUŞULDU?
Peki Ankara'daki gizli buluşmada neler konuşulmuştu? Yazar Talat Atilla,  Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk arasında geçtiğini söylediği diyalogları köşesine böyle taşımıştı:

"Önce Kılıçdroğlu konuştu..
" Sayın Türk, Türkiye ağır bir süreç geçiriyor. Bu resmi bir ittifak görüşmesi değil ama bazı kritik yerlerde demokrasi ve adalet arayışında mutabakat içinde olabiliriz. Özellikle İstanbul ve Ankara seçimlerinin sonucu Türkiye’yi yeniden şekillendirebilir!"

Ardından Ahmet Türk "Haklısınız, neler yapılabilir konuşalım" ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerde ittifak için yapılan bu gizli görüşmede Kılıçdaroğlu, atılması gereken somut adımları da sordu.

Kılıçdaroğlu, somut önerilerini sorunca, Türk final konuşmasını yapar! "Tabanımızın oy vereceği isimler koyabilirseniz demokratik mutabakat olabilir. Mesela Ankara’da Mansur Bey’e (Mansur Yavaş’ı kastediyor...) tabanımız sıcak bakmaz! İstanbul’da bazı kritik ilçelerde de CHP listelerinden Kürt seçmene yakın isimlerle sonuç alınabilir!"

Günün Önemli Haberleri