Kestaneli tavuk dolma nasıl yapılır?

Abone ol

Yılbaşı sofrası için farklı ama pratik bir yemek arıyorsanız kestaneli tavuk dolma tarifini deneyin deriz. İşte ne pratik yılbaşı yemeği kestaneli tavuk dolma.

Yılbaşı sofrası denince akla iç pilavla hazırlanmış fırında hindi gelir. Ancak bu sene hindinin yerini özenle hazırlanmış yılbaşı piliçleri alacak gibi görünüyor. Yılbaşı piliçleri pratik şekilde hazırlanması, yumuşacık kıvamı, alıştığımız lezzeti ve ulaşılabilir fiyatıyla bu sene yılbaşı sofralarının baş tacı oluyor.

Protein kaynağı pilici, yılbaşı ruhuna uygun bir tarifle hazırlayıp göz alıcı bir şekilde sunarak yeni yıl sofralarını bir şölen masasına çevirmek mümkün. İster evde, ister marketlerde yılbaşına özel hazırlanan özel yöntemlerle marine edilerek, en yumuşak haliyle sunulan piliçlerle yılbaşı sofralarına tüm ailenin severek yiyeceği alternatif bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Yılbaşı pilicinizi hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli öncelik pilicin yüksek kalite ve hijyen koşullarında hazırlanmış olması elbette. Hazır yılbaşı pilici almayı tercih edenler için Lezita bu özel piliçleri fırın torbasıyla birlikte satışa sunuyor.

KESTANELİ TAVUK DOLMA TARİFİ

Piliç tüm ailenin severek tükettiği, alışık olduğu bir lezzet. İşte, protein deposu pilici ulaşılabilir fiyata sunan Lezita’nın şeflerinden yılbaşı sofrasına özel,tadı damakta kalacak kestaneli yılbaşı pilici tarifi: Kestaneli Tavuk Dolma

Malzemeler: Lezita Yılbaşı Pilici, 1 su bardağı yıkanmış süzülmüş pirinç, 5 adet kestane, bir tutam şeker, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 5 dal ince doğranmış dereotu, 5 dal ince doğranmış maydanoz, bir tutam karabiber, 1,5 su bardağı su, 1 adet halka dilimlenmiş kabak, 5 adet haşlanmış brokoli, bir tutam tarçın, Tuz, 2 adet orta boy patates, 2 yaprak pişirme kağıdı ve 2 yaprak alüminyum folyo.

Dolmalık fıstık ile kavuracağınız pirince, su ekleyip, tarçın, şeker ve limon ile pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın kestane ve kuş üzümünü de ekleyip demlenmeye bırakın ve ocaktan alın.

Lezita Yılbaşı Pilici’nin içine hazırladığınız pilavı doldurun ve kürdan yardımıyla kapatın. Önce pişirme kağıdı ardından alüminyum folyoya sardığınız patatesler ile hazırladığınız tavuğu 180 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağı ile kabak ve brokoliyi soteleyin. Üzerine pul biber ekleyin. Fırından çıkardığınız mis gibi doldurulmuş Yılbaşı Pilicinizi tabağa alın. Etrafına brokoli ve kabağı dizin. Folyo patateslerle birlikte servis edin.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri