Kestane karası neyin nesi! Bugün ve yarın çok soğuk olacak

Abone ol

İSTANBUL başta olmak üzere yurt genelinde bugünden itibaren 'Kestane Karası Fırtınası' etkili olmaya başladı peki kestane kararı nedir meteorolojinin son hava durumu tahmininde hangi iller uyarıldı.

Hafta sonu yazdan kalma günler yaşayan Türkiye bu sabaha soğuk ve yağışlı bir havayla uyandı. Meteorolojiden gelen son dakika uyarıları sonrasında hava sıcaklığı 15 derece birden düştü. Meteoroloji uzmanları gelen soğuk hava dalgasının 'Kestane Karası fırtınası' olduğunu açıkladılar. Kestane karası fırtınası İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta bugün ve yarın etkili olacak. İstanbul'da gece ağaçlar fırtınayla devrilirken sabah da bir çok sefer iptal edildi.

Meteoroloji raporu sıcaklık 15 derece düşecek : Meteoroloji yayınladığı son dakika uyarısında soğuk hava dalgasının bugünden itibaren yurdu etkilemeye başlayacağını duyurdu. Kestane karası soğukları ile birlikte hava sıcaklığı rekor oranda düşerken fırtına ve şiddetli yağmur etkili olacak. Bugünden itibaren Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Çarşamba günü kuzeydoğu ve iç kesimlerde Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz Bölgesinin iç kesimlerinde hava sıcaklığı 8 ila 15 derece azalacak.

Ankara hava durumu : Ankara’da havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Çarşamba günü kısa süreli hafif bir sağanak yağış meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Ancak Çarşamba günü kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı Bugün 31 derece beklenen en yüksek hava sıcaklığının Çarşamba günü 15 derece kadar azalarak 16 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul hava durumu dikkat! : İstanbul’da bugün ve Çarşamba günleri aralıklarla kuvvetli poyraz rüzgarı ile birlikte sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklığının da hissedilir derecede azalarak hafta sonu ve bugün 28-30 derece seyreden en yüksek sıcaklığın 19-21 dereceye kadar düşecek.

Kestane karası fırtınası nedir? : Kestane Karası Fırtınası ismini kestaneden alıyor. Kestanelerin dışı dikenli olduğu için ağaç tepesinde toplamak oldukça zordur. Kestanelerin olgunlaştığı Eylül ayının son haftasında görülen fırtına kestanelerin ağaçtan dökülmesine sebep olur. Bu sebeple halk arasında Eylül sonunda görülen fırtınaya Kestana Karası fırtınası denmektedir.

Kestane Karası fırtınası ne zaman bitecek? : Kestane karası fırtınası bugün ve yarın etkisini gösterecek. Perşembe günü ise yurtta sıcaklıklar artmaya başlayacak. Hafta sonu Türkiye’nin birçok bölgesinde güneşli bir hava hakim olacak.Bugünün haritalı hava durumu

Yarının haritalı hava durumu tahmini

Günün Önemli Haberleri