Kestane karası fırtınası ne demek ne zaman bitiyor?

Abone ol

Kestane karası fırtınası ne demek sorusu bugün havaların aniden soğumasıyla birlikte merak edildi. Eylül ayının sonlarında görülen sert fırtınalara denilen kestane karası özellikle İstanbul'da yarın etkili olacak. Kestane karası fırtınası ise meteorolojiye göre perşembe günü sona erecek.

Kestane karası fırtınası ne demek, nasıl olur ve Kestane karası fırtınası  ne zaman bitecek sorusu birden havalar soğuyunca vatandaşların gündemine girdi. Eylül ayının son haftası görülen sert fırtınalara denilen kestane karası fırtınası sıcaklıkları ciddi derecede düşürdü. Özellikle yarın İstanbul'da kestane karası fırtınası etkili olacak. Peki bu sert fırtına ne zaman sona erecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son açıklamaya göre kestane karası fırtınası perşembe günü etkisi kaybedecek.

Kestane karası fırtınası nedir? : Kestane Karası Fırtınası ismini kestaneden alıyor. Kestanelerin dışı dikenli olduğu için ağaç tepesinde toplamak oldukça zordur. Kestanelerin olgunlaştığı Eylül ayının son haftasında görülen fırtına kestanelerin ağaçtan dökülmesine sebep olur. Bu sebeple halk arasında Eylül sonunda görülen fırtınaya Kestana Karası fırtınası denmektedir.

Kestane Karası fırtınası ne zaman bitecek? : Kestane karası fırtınası bugün ve yarın etkisini gösterecek. Perşembe günü ise yurtta sıcaklıklar artmaya başlayacak. Hafta sonu Türkiye’nin birçok bölgesinde güneşli bir hava hakim olacak.Bugünün haritalı hava durumu 

Balıkçılar denize açılamadı
Zonguldak'ta, halk arasında "kestane karası" olarak bilinen fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

Alaplı ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, kıyılarda dev dalgalar oluşturdu.

Çok sayıda balıkçı, fırtına nedeniyle Alaplı Limanı'na sığındı.

Yük gemileri Sinop'un doğal limanına sığındı  Karadeniz'de devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle uluslararası taşımacılık yapan yük gemileri Sinop'un doğal limanına sığındı.

Doğu ve batı yönünden sert esen rüzgarlar nedeniyle oluşan dalgalarda yol almakta zorlanan gemiler, Sinop'un doğal limanına demirlemek zorunda kaldı.

Bu arada kötü hava koşullarından balıkçılar da etkilendi. Çok sayıda balıkçı teknesi oluşan dalgalar sebebiyle denize açılamadı.

Rüzgar 4 metrelik dalgalar oluşturdu                   Bartın'ın Amasra ilçesinde saatteki hızı 30 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede etkili olan rüzgar nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Saatteki hızı 30 kilometreye ulaşan rüzgar, 4 metrelik dalgalar oluşturdu.

Günün Önemli Haberleri