Keskinoğlu Piliç kimin sahibi Mehmet Keskinoğlu nereli kimdir?

Abone ol

Keskinoğlu Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskinoğlu konkordota ilan etmesi ile birlikte gündeme geldi peki kimdir ve aslen nerelidir?

Döviz dalgalanması sebebiyle konkordota ilan eden Keskinoğlu Piliç'in sahibi Mehmet Keskinoğlu, 28 Mayıs'ta Akhisar'da düzenlediği miting öncesi Erdoğan'a not vermesi ile gündeme gelmişti. Mehmet Keskinoğlu yaptığı açıklamada şirketin ne kadar zor durumda olduğunu ve yardım beklediğini anlatmak için not yazdığını söylemişti.

O günden bu yana krizden çıkmak için çabalayan Mehmet Keskinoğlu sonunda konkordato ilan etmek durumunda kaldı. Peki Mehmet Keskinoğlu kimdir ve aslen nereli? İşte Keskinoğlu Piliç'in sahibi:

Keskinoğlu şirketini Mehmet Keskinoğlu'nun babası İsmail Keskinoğlu kurdu. 1963 yılında kurulan Keskinoğlu Şirketler Grubu’nu babasının vefatından bu yana Mehmet Keskinoğlu yönetiyor. Keskinoğlu köken olarak Yunanistan göçmeni. Baba İsmail Keskinoğlu, 1900 yılında Yunanistan‘ın Drama kasabasına bağlı Ravika köyünde yaşayan köklü Türk ailelerinden Fevzi Bey ve Hatice Hanım’ın ilk çocuğu olarak doğmuştur.


1921 yılında, Yunanlı gençlerle kavga eden İsmail Keskinoğlu, Yunanistan‘dan göç eden Türklerin yaşadığı Adapazarı‘nın Sarıdoğan yerleşmiştir. Zengin bir aile kızı ile evlendikten sonra Manisa Akhisar‘a taşınarak tütün ekme işini genişleterek büyütür. İsmail Keskinoğlu bu işi iflas edince tavukçuluk işine girer. İlk eşinden boşanan Keskinoğlu'nun ikinci eşinden Fevzi, Feruzan, Ferihan ve Mehmet adlarında çocukları oldu. İsmail Keskinoğlu, 18 Nisan 2001 tarihinde 101 yaşında öldü.

Keskinoğlu Piliç'in başında şu anda çocuklarından Mehmet Keskinoğlu bulunuyor.

Keskinoğlu Piliç Türkiye yumurta pazarının yüzde 70’ine yakınını elinde tutuyor. Mehmet Keskinoğlu geçtiğimiz ay Erdoğan'a 'krizle' ilgili verdiği notla haber olmuştu:

Konkordato ilan eden firmalar hangileri? Konkordato nedir?

Günün Önemli Haberleri