Kesinleşen AK Parti adayları! Sevilay Yılman duyurdu

Abone ol

2019 yerel seçimleri AK Parti aday listesinin açıklanmasına sayılı günler kala Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AK Parti kulislerinde konuşulan kesinleşen adayları köşe yazısında aktardı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AK Parti'de kesinleşen adayları bugünkü yazısında paylaştı. Önceki yazısında İstanbul'a Binali Yıldırım ile çıkma kararı alındığını hatırlatan Yılman, bugün de Ankara’yı ve kesinleşen diğer illeri duyurdu. İşte o yazının ilgili bölümü:

ANKARA İÇİN ÖZHASEKİ
"Kaynaklarımdan öğrendiğime göre 2002 yılından bu yana AK Parti’nin elinde olan Ankara’da da risk almak istemedi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Parti tabanında mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna’ya olan yoğun teveccühe rağmen belediye tecrübesi epeyce yüksek olan Mehmet Özhaseki ile Ankaralı seçmenin karşısına çıkılmasına karar verdi.

İzmir adayında da hemen hemen karar verildi ama yazmayacağım. Zira duyduğuma göre bir belirsizlik var hala. Hülasa… Karar kılınan ismin değişebilme ihtimaline karşın İzmir’i pas geçiyorum bugün. 31 Mart’ta aday gösterilecek kesin isimler ise şöyle:

ŞANLIURFA İÇİN ESKİ İL BAŞKANI
Şanlıurfa da çok büyük sürpriz yaptı AK Parti. Mevcut Başkan Nihat Çiftçi ile devam etmeme kararı olduğu biliniyordu zaten ama onun yerine kesin olarak kimin aday olacağı belli değildi. O isim belli oldu... Aday eski il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül.

KİLİS'TE REŞAT POLAT
Kahramanmaraş'ta belediyeler birliği sekreteri Hayrettin Güngör isminde karar kılındı. Gaziantep'te Fatma Şahin ile devam, Kilis’te ise partinin eski vekillerinden Reşat Polat deniliyor.

NEVŞEHİR KIRIKKALE VE SİVAS'TA DEĞİŞİM
Denizli'de, Kırşehir'de, Amasya'da, Gümüşhane ve Tokat illerinde mevcut belediye başkanları ile devam. Ancak Nevşehir, Kırıkkale, Sivas'ta değişime karar verildi.

3 dönem kuralına takılan Kocaeli’nde ise mevcut başkanın yerine kimin aday olacağına henüz karar verilmedi. İki isim var favori. Bunlardan biri Kocaeli yakınlarındaki bir ilin valisi.

EYÜPSULTAN'DA DEĞİŞİM
Bu arada İstanbul’un ilçelerini de yokladım. 3 döneme takılmayan belediye başkanları ile devam etmeye meyilli AK Parti. Sadece Eyüpsultan İlçesi’nde bir değişim yaşanacak. Mevcut başkan Remzi Aydın’ın yerine bir hafta önce Gaziantep Büyükşehir Genel Sekreterliği’nden istifa eden Deniz Köken’in aday yapılmasına karar verildi."

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri